Genç mucitler projelerini sergiledi

Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 23 adet TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı projesi bugün düzenlenen sergi ile görücüye çıktı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, ÇerkezkÃ

Çerkezköy 9.05.2019 14:07:00 0
Genç mucitler projelerini sergiledi

Çerkezköy’de eğitim öğretim veren Pakize Narin Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda öğrenciler birbirinden başarılı projelere imza attı.

 

 

KAYMAKAM ABBAN DA KATILDI

 

Bugün gerçekleştirilen TUBİTAK 4006 Bilim fuarına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Türk-İş Tekirdağ Temsilcisi ve Türk Metal Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Türkiye Okul Kıyafetleri Federasyonu Genel Sekreteri ve Trakya Okul Kıyafetleri Dernek Başkanı Yaşar Yılmaz, okul müdürleri, okul aile birliği üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

23 PROJEMİZ YER ALIYOR

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda TUBİTAK Bilim Fuarı Proje Koordinatörü Erhan Öztürk konuşma gerçekleştirdi. Okul olarak 4006 TÜBİTAK Bilim fuarının dördüncüsünü düzenlediklerini kaydeden Öztürk “ Açılışını yapacağımız fuarımızda 13 araştırma, 5 inceleme, 5 tasarım olmak üzere toplam 23 proje yer almaktadır. Yaklaşık üç aydır çalışıp üreten., çalışmalarını proje olarak sizlere sunan öğrencilerimizi, danışman öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Fuar projelerimizin yanı sıra sene içerisinde roketsan tarafından düzenlenen roket yarışmasında yüksek irtifa kategorisinde Türkiye genelinde ilk dörde yer almayı başaran Gökbörü roket takımının öğretmeni Erdoğan Ulusoy’u ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Aynı zamanda Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği bir fikrim var proje yarışmasında Biyoloji öğretmenlerimiz Gülşen Korkmaz danışmanlığında unutturmayan bardak projelerini sergilemeye hak kazanan öğretmen ve öğrencilerimizi de tebrik ediyoruz. Bizlere destek veren okul yönetimimize, okul aile birliğimize ve kıymetli misafirlerimize katılımlarından ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

 

PROJELERİ İNCELEDİLER

 

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Proje Koordinatörü Erhan Öztürk’ün yaptığı açılış konuşmasının ardından fuarın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Daha sonra katılımcılar Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencilerinin TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı için hazırlamış oldukları projeleri tek tek incelediler.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10