Yağışlar ekili alanlara iyi geldi

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, son günlerde yağan yağmurların ekili alanlara iyi geldiğini ve endişelerini ortadan kaldırdığını söyledi.

Çerkezköy 9.05.2019 14:19:00 0
 Yağışlar ekili alanlara iyi geldi

Mayıs ayı ile başlayan yağışların az da olsa ekili alanlara iyi geldiğini belirten Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, “Son birkaç yıldır Nisan ayında yağmur yağmaz oldu ve yağmurlar mayıs ayına sarktı. Birkaç gündür belli aralıklarla yağan yağmurdan çiftçilerimiz memnun. Ancak biraz daha yağışa ihtiyaç var. Bir ay içinde yine aralıklı da olsa yağışların yağması ekili alanlarımız için çok daha iyi olacak” dedi.

    

ENDİŞEMİZ ORTADAN KALKTI

 

Hasan Toprak, “Yağışlar ürün verimine de büyük katkı sağladı. Çiftçiler olarak kış ayında en büyük beklentimiz kar ve yağmur ardından ekim tamamlandıktan sonra da yağışların olmasıdır. Ancak bu yıl beklenen kar yağışı olmadı. Bu yıl ekimlerin tamamlanmasının ardından da Nisan ayı içinde yağış bir kez oldu, o da çok az. Mayıs ayı ile birlikte belirli aralıklarla yağan yağmurlar tam zamanında yağması çok iyi oldu. Bizim için bereket yağdı. Yağan yağışlar yeterli mi derseniz yeterli değil, ancak ekili alanlara can verdi. İnşallah yağışlar bir ay içinde yine yağması durumunda mahsullerimiz verim bakımından çok iyi olur” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10