D Grubu'nda düğüm son hafta çözülecek

Tekirdağ 2.Amatör Kümede dört grupta oynanan karşılaşmaların ardından dokuzuncu hafta tamamlandı. A Grubu'nda Şalgamlı Gençlispor, B Grubu'nda Karadeniz Gençlikspor son haftaya kalmadan grupta şam

9.05.2019 13:51:00 0
D Grubu

Tekirdağ 2.Amatör Küme’de A,B,C,D gruplarında dokuzuncu hafta karşılaşmaları oynandı.

 

ŞALGAMLI GENÇLİKSPOR ŞAMPİYON

 

A Grubu’nda haftaya lider durumda giren Şalgamlı Gençlikspor deplasmanda Muratlı 1935 ile karşı karşıya geldi. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Şalgamlı Gençlikspor Taner ile golü bularak karşılaşmada öne geçti. İlerleyen bölümlere doğru Sertan ile ikinci golü bulan Şalgamlı Gençlikspor Nazmi ile skoru 3-0 yaptı. İlk devreyi üç farklı üstünlük ile tamamlayan Şalgamlı Gençlikspor karşılaşmanın ikinci devresinde Muharrem ile bir gol daha bularak karşılaşmadan da 4-0 galip ayrılmasını bildi. Bu galibiyet ile Şalgamlı Gençlikspor ligin tamamlanmasına bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

 

TEKİRDAĞ KARTASPOR RAHAT KAZANDI

 

A Grubunda haftaya ikinci sırada giren Tekirdağ İdmanyurduspor ise deplasmanda Karacakılavuzspor’a konuk oldu. Zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmada Tekirdağ İdmanyurduspor öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 2-2 sonuçlandı. Tekirdağ İdmanyurduspor 17 puana yükselirken, Karacakılavuzspor ise puanını 15 yaptı. A Grubunun bir diğer karşılaşmasında ise Şarköy Yıldız Gençlikspor evinde Tekirdağ Kartalspor’u konuk etti. Ligde bir puanı bulunan rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Tekirdağ Kartalspor bulduğu dört golle karşılaşmadan da 4-1 galip ayrılmasını bildi. Bu galibiyet ile Tekirdağ Kartaspor puanını ise dokuz yaptı.

 

B GRUBU’NDA KARADENİZ GENÇLİKSPOR ŞAMPİYON OLDU

 

B Grubu’nda haftaya lider durumda giren Karadeniz Gençlikspor deplasmanda Ergene Belediyespor’a konuk oldu. Zayıf rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Karadeniz Gençlikspor karşılaşmadan da 8-1 galip ayrılmasını bildi. Karadeniz Gençlikspor bu galibiyet ile puanını 23 yaparak ligin tamamlanmasına bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. İkinci sırada yer alan Kazanderesporise  Ergene Gençlerbirliğispor’a konuk oldu. Maçın başından sonuna kadar rahat bir futbol ortaya koyan Kazanderespor karşılaşmadan da 5-1 galip ayrılarak puanını 19 yaptı. Ergene Gençlerbirliğispor ise altıncı mağlubiyetini alarak beş puanda kaldı.  Grubun bir diğer karşılaşmasında orta sıralarda yer alan Yavuzspor ile Muratlı Halk Eğitimispor karşılaştı. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmayı 3-2 kazanan Muratlı Halk Eğitimispor puanını 19 yaparken, Yavuzspor ise dokuz puanda kaldı.

 

MÜTHİŞ ÇEKİŞME VAR  

 

Paşaalanspor ile Çorlu Pazarspor’un şampiyonluk için amansız mücadele verdiği C Grubu’nda dokuzuncu hafta Pazar günü oynandı. Hafta sonu oynanan karşılaşmada Çorlu Pazarspor Çorlu Fenerspor’u beş golle mağlup ederken, lider Paşaalanspor ise deplasmanda Çorlu Yıldızspor’u 3-0 mağlup etti. Son haftaya girilirken Paşaalanspor 21 puanla liderliğini sürdürürken, Çorlu Pazarspor ise 19 puanla ikinci sırada yer alıyro. Çorlu Paşaalanspor’a son hafta beraberlik yeterken, Çorlu Pazarspor’un şampiyon olabilimesi ise mutlak galibiyete ihtiyacı var. Grubun bir diğer karşılaşmasında ise Çorlu Doğanspor evinde Çorlu Rumelispor’u konuk etti. Maçın başından sonuna kadar rahat bir futbol ortaya koyan ev sahibi ekip Çorlu Doğanspor karşılaşmadan da 4-0 galip ayrılarak puanını yedi yaparken, Rumelispor ise bir puanda kaldı.

 

D GRUBU’NDA KRİTİK HAFTA

 

Temsilcilerimizin yer aldığı D Grubu’nda ise hafta sonunda üç karşılaşma oynandı. Grupta liderliğini sürdüren Kızılpınar Uzayspor dokuzuncu hafta maçında Küçükyoncalıspor’u 3-0 mağlup ederek son haftaya 25 puanla lider durumda girdi. İkinci sırada yer alan Karaağaçspor ise evinde Samsunlular Yaşar Doğuspor’u konuk etti. Zayıf rakibi karşısında maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Karağaçspor üst üste bulduğu gollerle karşılaşmadan da 4-0 galip ayrılarak 23 puana yükseldi. Grubun bir diğer maçında ise Güngörmezspor’un maça çıkmaması nedeniyle Pınarçaspor maçı hükmen 3-0 kazanmasınıbildi. Grupta Güngörmezspor’un altı, Pınarçaspor’un beş, Samsunlular Yaşar Doğuspor’un üç, Küçükyoncalıspor’un ise üç puanı bulunuyor. Son hafta maçında ise lider Kızılpınar Uzayspor evinde ikinci sıradaki takipçisi Karağaçspor’u konuk edecek. Kızılpınar Uzayspor beraberlik halinde 1.Amatör Kümeye yükselirken, Karağaçspor’un galibiyeti halinde ise lige yükselen ekip Karağaçspor olacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10