Engellileri toplumun içerisinde yaşayan bireyler olarak görmeliyiz

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV), Türkiye Sakatlar Derneği Tekirdağ Şubesi ve Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği üyelerini makamınd

Tekirdağ 10.05.2019 16:10:00 0
Engellileri toplumun içerisinde yaşayan bireyler olarak görmeliyiz

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen ziyarette Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ülkü Uslu da yer aldı.

 

“ÇALIŞMALARIMIZI DEVAM ETTİRECEĞİZ”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yıldırım; “Engellilerimiz,  topluma emanettir. Bizim, engellilerimizle çok iyi ilgilenmemiz lazımdır. Onların hayatlarını olabildiğince kolaylaştırmak için elimizden gelen bütün imkânları seferber etmeliyiz. Engellileri, hiçbir engeli yokmuş gibi toplumun içerinde yaşayan bireyler olarak görmemiz lazımdır. Bildiğiniz gibi devletimiz, epeyce bu konularda mesafe kat etti. Eskiden aileler, engelli çocuklarını evlerinde saklarken artık dışarı çıkarıyorlar, eğitim almalarını sağlıyorlar. Her geçen gün bir önceki günden daha iyi olduğu inancındayız ama yapılacak daha çok işimiz var. Hep birlikte hem devlet olarak, hem sivil toplum kuruluşları olarak bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

 

Haber: Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10