"Atık Pet Şişe Toplama" yarışması düzenlendi

Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Malkara Belediyesi tarafından  6-24 Mayıs 2019 tarihleri arası ilkokul ve ortaokullar arasında  "Atık Pet Şişe Toplama" yarışması düzenleniyor.

Malkara 10.05.2019 16:52:00 0

5-12 Haziran Dünya Çevre Etkinleri Kapsamında ülkede birçok faaliyet gerçekleştirildiğini ifade eden Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Biz de çevreci bir belediye olarak atık pet toplama yarışması düzenledik. İlçemiz ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin çevre bilincini uyandırmaya yönelik bir yenilik oluşturması ve öğrencilerin çevreye, doğaya ve geleceğe olan bakış açılarını olumlu yönde değiştirebilmek adına “Geri Dönüşüme Verirsen Önem, Kazanır Ülken ve Sen“ sloganı ile ilçemizde Atık Pet Şişe Toplama yarışması düzenledik. Kullandığımız eşyaları tekrar geri dönüştürmek çevremizi ve doğayı korur” ifadelerini kullandı. ,

 

“BU DÜNYA HEPİMİZİN”

 

Vatandaşları pet şişeleri, plastik malzemeleri, alüminyum, kağıt gibi atıkları belediyenin geri dönüşüm noktalarına vermeye davet eden Başkan Yurdakul, “Geri dönüşüme katkı sağlayarak hem doğal kaynaklarımızı korumuş oluruz hem de yeniyi üretmek yerine elimizde zaten var olan geri dönüştürülebilir atıkları kullanarak sınırlı orandaki doğal kaynaklarımızı koruyabiliriz. Hem de bizden sonra gelecek olan nesle kullanabilecekleri kaynak bırakmış oluruz. Sizler de geri dönüşüm için bir şeyler yapabilir ve işe atık malzemelerinizi ayırarak başlayabilirsiniz. Eğer atık malzemeleri tekrar kullanırsak dünyamızın yaşını arttırabiliriz. Çünkü bu dünya hepimizin“ şeklinde konuştu.

 

OKULLARA ÖDÜL VERİLECEK

 

Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri tarafından, 30 Mayıs perşembe günü ilçede eğitim ve öğretim veren  ilkokul ve ortaokullar ziyaret edilip atık pet şişelerin toplanacağını ifade eden Başkan Yurdakul,  “Okullardan toplanan atık pet şişeler komisyon tarafından değerlendirilecek olup, en çok atık pet şişe toplayan  okullara ödüllerinin verileceğini kaydetti.

 

Haber: Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10