45 bin TL'lik modern kütüphane

Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kazandırılan kütüphanenin açılışı bugün gerçekleştirildi.Kütüphanenin genel bütçe ve çevre imkanlarıyla yapıldığını kaydeden Okul Müdü

Çerkezköy 10.05.2019 16:57:00 0
45 bin TL

Bugün saat 16.00’da gerçekleştirilen kütüphane açılışına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban,Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri,  Veliköy Mahalle muhtarı Ersan Albayrak, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

KİTAPLARIN OLMADIĞI BİR DÜNYA DÜŞÜNÜLEMEZ

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Budak konuşma gerçekleştirdi. Budak “ Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur. Günümüzde uygarlık çok gelişmiştir. Radyo, televizyon, bilgisayar, internet gibi iletişim ve bilgilendirme araçları çok gelişmiştir. Ne kadar gelişse de, yaygınlaşsa da bunların hiçbirisi kitabın yerini tutamaz. Zaten dünyanın en gelişmiş ülkelerinde kitaba, kütüphaneye olan ilginin azalmaması, hatta artması bunun kanıtıdır. Bizlerde Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Uygulamaya dayanan ve yaygın bir eğitim için yurdum bütün önemli merkezlerinde çağdaş kütüphaneler açmak gerekmektedir’ sözünün ışığında kütüphanemizi açmış bulunmaktayız” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kütüphanenin genel bütçe ve çevre imkanlarıyla yapıldığını kaydeden Budak, onarım, tadilat, dekorasyon ve donanımıyla birlikte toplam 45 bin 460 liraya mal olduğunu ifade etti. Budak “ Geçen yıl okul kayıtlarımızda toplam 153 kitap bulunurken, kütüphane yapıldıktan sonra başlatılan kitap toplama kampanyasından sonra kısa bir zaman dilimi içerisinde şu anda kütüphanemizde bin 550 kitap kayıtlı bulunmakta ve her geçen gün kitap sayımız artmaktadır. Ayrıca kütüphanemizde dört adet ekran kasalı bilgisayar bulunmakta olup, internet bağlantısıyla da öğrencilerimizin dijital ortamda da araştırma yapmaları için gerekli ortam hazırlanmıştır. Kütüphanemize kitap toplama kampanyasında desteklerini esirgemeyerek kitap bağışında bulunarak destek sağlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’a, Veliköy OSB Genel Müdürü Mustafa Mayadağlı’ya ve tüm bağışçılara teşekkür ediyorum. Kitap toplama kampanyasının başlamasında ön ayak olan ve kütüphanenin özverili çalışan öğretmenlerimiz başta Sevgi Öztürk, Selin Şengün ve Ayşe Oruç’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 PLAKETLER TAKDİM EDİLDİ

 

Konuşmaların ardından okulun kütüphanesine kitap bağışında bulunan Çerkezköy Belediyesine, Çerkezköy ve Veliköy OSB’ye Çerkezköy Kaymakamı tarafından plaket takdim edilirken, okulun kütüphanesinin oluşmasında emek veren ve bağış kampanyasını başlayan öğretmenler Selin Şengün, Sevgi Öztürk ve Ayşe Oruç’a plaketleri Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram tarafından takdim edildi. Programda ‘Bir Fikrim Var’ Proje yarışmasında OROK adlı projeyle dördüncü olan ve yaptıkları bu kütüphane yazılım programını kütüphanede kullanarak destek veren danışman öğretmen Engin Akkoca, proje sahibi öğrenciler Ümit Pala ve Yusf Türkan’a plaketlerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş takdim etti.

 

AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Plaket törenin ardından protokol üyeleri Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kazandırılan kütüphanenin açılış kurdelesini kesti. 45 bin 460 liraya mal olan kütüphaneyi gezen protokol üyeleri Okul Müdürü Yusuf Budak ve öğretmenlerden  kütüphane hakkında bilgi aldılar.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10