Engelliler Haftası'nı kutladılar

10-16 Mayıs Engelliler Haftası ülke genelinde olduğu gibi Tekirdağ'da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Çelenk sunma töreniyle başlayan etkinlikler özel öğrenciler tarafından birbirinden güzel gÃ

Tekirdağ 12.05.2019 14:31:00 0
Engelliler Haftası

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Tekirdağ Aile ve Sosyal Çalışmalar İl Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi. Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen etkinlik çelenk sunma töreni ile başladı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çelenk sunma törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Asım Arvas, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, sivil toplum kuruluşu üyeleri, engelli dernekleri, engelli öğrenci ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

“HAYATLARINA BİR IŞIK DA BİZ YAKALIM”

 

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile devam eden etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tekirdağ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu yaptı. Süleymanpaşa Kaymakam Arslan Yurt da “10-16 Mayıs Engelliler Haftası engelli bireyleri yapamadıkları ile değil, bize benzeyen yanlarıyla görmek gerekir. Onların acıma duygusuna değil sevgi ve anlayışa ihtiyacı vardır. Onları soyutlayıp ötekileştirmek yerine bütünüyle aramızda oldukları bir hayat sunalım, onlara engel değil destek olalım, hayatlarına bir ışık da biz yakalım” dedi.

 

GÖSTERİLERİ BEĞENİYLE İZLENDİ

 

Konuşmaların ardından Hürriyet Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin hazırladığı ritim şov, Tekirdağ Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri müzik korosu ve darbuka gösterisi, ZİÇEV halk oyunları gösterisi katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

 

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10