Yazın müjdecisi kiraz tezgahlarda yerini aldı

Yazın habercisi kiraz tezgahlarda boy göstermeye başladı. Şimdilik fiyatıyla el yaksa da önümüzdeki günlerde ucuzlaması ve mutfaklarda yerini alması bekleniyor.

Çerkezköy 12.05.2019 14:55:00 0
 Yazın müjdecisi kiraz tezgahlarda yerini aldı

Yaz ayının müjdeci meyvelerinden olan kiraz tezgâhlarda yerini almaya başladı. Çerkezköylü pazarcılar tezgâhlarda yerini almaya başlayan yerli kirazın Manisa’nın şehzade ilçesinde toplandığını belirtti.

 

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BOLLAŞACAK VE FİYAT DÜŞECEK”

 

Çerkezköy pazar esnafı mevsimin ilk hasat kirazının fiyatının 15 -20 TL olması nedeniyle vatandaşların fazla ilgi göstermediğini ancak tadımlık olarak yarım kilo alanların olduğunu söyledi. Pazarcılar, “İlkbahar ve yaz mevsiminin erik ve çilek gibi en çok tercih edilerek tüketilen meyvelerinden biri olan kiraz artık tezgâhlarımızda yerini almaya başladı. Önümüzdeki günlerde Tekirdağ kirazının çıkmasıyla kiraz daha da bollaşarak tezgâhlarımızı şenlendirecek.  İlk birkaç hafta fiyatlar yüksek olabilir ancak bollaştıkça fiyatlar şu andaki fiyatın yarısına düşecek. Çünkü kiraz, elma, armut gibi uzun süre dayanıklı bir meyve değil ve mevsimi de kısa.  Ancak kiraz sağlık açısından da oldukça çok iyi bir şifa kaynağı olan meyve ve hazır mevsimi de gelmişken bol bol tüketilmeli” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10