Öğrenciler Astronomi profesörü Ethem Derman'la buluştu

Çerkezköy Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi astronomi ve doğa bilimleri alanlarında Çerkezköy'de bir ilke imza attı. Çerkezköy Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi astronomi günlerinde Prof. Dr.  Ethem Derman'?

Çerkezköy 15.05.2019 12:06:00 0
Öğrenciler Astronomi profesörü Ethem Derman

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de desteklediği projenin temelleri Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi Müdürü Fahrettin Kahraman, fizik öğretmeni Selçuk Özel, Astronomi ve Uzay Bilimleri Kulubü Başkanı Emre Muncug tarafından atıldı. Nasa’nın Mars’a uzay aracı indirmesi, ilk kez bir karadeliğin olay ufkunun fotoğrafının çekilmesi ile uzay çalışmalarının sık sık gündeme geldiği bu günlerde Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi’nde ‘Astronomi günleri’ düzenlendi.

 

 

BOL BOL SOHBET ETTİ

 

Önceki gün Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen ‘Astronomi günleri’ programına ülkemizin sayılı astronotlarından Prof.Dr. Ethem Derman katıldı. Sunumu süresince anlatım tarzıyla, verdiği örneklerle ve mizah anlayışıyla söyleşiyi keyifli hâle getiren Prof. Dr. Ethem Derman, öğrencilerle gece teleskoplarla yıldız ve gezegen gözlemi, çadırlarda kamp etkinliği yaparak astronomi ve doğa bilimleri alanlarında sunum gerçekleştirdi.  Öğrencilerin sorularını büyük bir titizlikle cevaplayan Ethem Derman, sunum sonrasında öğretmenlerle de sohbet etti.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10