'Açık Kapı' Çerkezköy'de uygulamaya geçti

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 81 ilde ve ilçelerde hayata geçirilmek üzere hazırlanan 'Açık Kapı Projesi' kapsamında Çerkezköy Kaymakamlığı bünye

Çerkezköy 15.05.2019 16:04:00 0

Türkiye genelinde yapılması planlanan 'Açık Kapı' projesi Çerkezköy Hükümet konağında uygulamaya geçirilerek tanıtımı yapıldı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve kurum müdürlerinin katılımı ile tanıtılan proje kapsamında, alanında uzman güler güzlü 3 kişilik ekibin vatandaşların sorunlarını ve taleplerini elektronik ortamda alarak kısa sürede sonuçlandırılmasının planlandığı belirtildi.

 

BUGÜN TANITIMI YAPILDI

 

Çerkezköy Hükümet Konağı girişinde İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından, vatandaşlarla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi hedefiyle oluşturulan ‘Açık Kapı Milletin Kapısı’ Çerkezköy bankosunun tanıtımı bugün gerçekleştirildi.

 

“HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜME KAVUŞACAKTIR”

 

Açık kapı birimlerine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin başvurabileceğini kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, birimde Emel Karabacak, Salim Cihan Şener, Asuman Yıldırım’ın görev yapacağını ifade etti. Abban “  Vatandaşların talep ve beklentilerinde iş ve işlemlerle ilgili bilgi eksikliğinden kaynaklı vakit kaybetmemeleri için, birden fazla kamu kurumunu ilgilendiren ortak akılla çözülmesi gereken sorunlar için, istek, öneri ve taleplerini yüz yüze gönül rahatlığıyla iletebilmeleri için açık kapı hayata geçirilmiştir. Vatandaşlarımız istek, talep ve şikayetlerini açık kapı birimine internet üzerinden açık kapı portalı ile, e devlet şifresi ile, mobil uygulamayı cep telefonuna indirerek uygulama üzerinden, bizzat birime gelerek yüz yüze bildirebileceklerdir. Eğitimli çalışanlar burada vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyecek ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacaktır. Vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü SMS yoluyla da vatandaşa bildirilecektir. Kaymakamlığa bağlı her kurumun bir açık kapı yetkilisi bulunmaktadır. Kaymakamlığımızdaki açık kapı sorumluları kurumlardaki açık kapı yetkilileriyle sürekli iletişim halinde olup vatandaşın sorunlarını da hızlı çözüme kavuşturabilmek adına ellerinden geleni yapacaklardır” dedi.

 

“YÖNLENDİRMEDE BULUNABİLİR”

 

Abban “ Başvurunun esasına göre danışma birimi olarak değil vatandaşla kurumlar arasındaki, sorun çözücü ve sorunları ortadan kaldırmak için uğraşan birim olarak çalışmaktadır. Vatandaş açık kapı birimlerine, istek,talep, şikayet veya öneride bulunabilir. Fakat her başvuru açık kapı biriminin sistemine kaydedilmeyebilir. Örneğin vatandaş nüfusa başvurmadan açık kapı birimine kimlik kartı çıkartmak istiyorum diye başvurduğunda vatandaşa öncelikle nüfusa başvurması gerektiği yönünde yönlendirmede bulunabilir” dedi.

 

“BAKANLIK VE KAYMAKAM TARAFINDAN KONTROL EDİLİR”

 

Birimin işleyişi hakkında da bilgilendirmede bulunan Abban “ Vatandaş başvurusu ile başlar. DETSİS aracılğıyla ilgili kurumun açık kapı irtibat görevlisine iletilir. İlgili kurum yedi iş günü içerisinde olumlu veya olumsuz açık kapı personeline geri dönüş yapar. Son olarak açık kapı personeli vatandaşa sonuçla ilgili durumu SMS yoluyla bildirip söz konusu şikayeti sonlandırır. Bu süreç ilgili kaymakam ve bakanlık tarafından kontrol edilir” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10