Edirne'ye kültür gezileri sürüyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, Ramazan ayı dolayısıyla Edirne'ye düzenlediği kültür gezileri devam ediyor.Kültür ve Sosyal İşler Dairesi'nin organizasyonuyla Edirne'ye düzenl

Tekirdağ 16.05.2019 15:32:00 0
Edirne

”ARALIKSIZ DEVAM EDECEK”

 

Gezilerle ilgili açıklamada bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi kültür gezileri düzenlemeye devam ediyoruz. Osmanlı Devleti’ne uzun yıllar başkentlik yapan serhat şehri Edirne, Selimiye Camii başta olmak üzere İslam âleminde önemli yeri olan mimari eserlere sahip. Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşlarımızın hem tarihi camilerimizde ibadetlerini yerine getirmeleri hem de aileleriyle birlikte güzel vakit geçirmeleri için Edirne gezileri düzenliyoruz. Geziye katılan vatandaşlarımız kültür varlıkları ve doğasıyla çok güzel bir kentimiz olan Edirne’yi gezerken, tarihimiz hakkında önemli bilgiler ediniyorlar. Vatandaşlarımız, düzenlediğimiz Edirne gezilerinden son derece memnun. Onların memnuniyeti bizleri de mutlu ediyor. Kültür gezilerimiz bundan sonra da devam edecek,” dedi.

 

 

“DOLU DOLU BİR GÜN GEÇİRİYORLAR”

 

Albayrak “ Edirne gezilerine katılan vatandaşlar sırasıyla, Sarayiçi Mevkiinde bulunan Eski Saray, Balkan Şehitliği, Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Er Meydanı, Avrupa Müze Ödülüne layık görülen II. Beyazıt Darüşşifası ve Sağlık Müzesi, Lozan Antlaşması ile vatan topraklarımıza katılan Karaağaç’ta Tarihi Tren Garı ve Lozan Anıtı, Meriç Köprüsü, Mimar Sinan’ın ustalık eseri olan Selimiye Cami, çok kubbeli yapısıyla Osmanlı Mimarisinde özel bir yeri olan Eski Cami, Üç Şerefeli Cami, Edirne’nin tarihi dokusu korunarak modern ve estetik bir anlayışla düzenlenen meşhur Saraçlar Caddesi ve Kapalı Çarşı rehber eşliğinde ziyaret ediyor. İftar yemeği ile son bulan gezi programının ardından geziye katılan vatandaşlar dolu dolu bir gün geçirmiş olmanın huzur ve mutluluğuyla Tekirdağ’a dönüyor” diye konuştu.

 

Haber/Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10