Çerkezköy'den bir Türkiye şampiyonu daha

Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilerin karikatür sanatına olan ilgilerini artırmak, duygu ve düşüncelerini mizah yoluyla ifade edebilme becerileri kazandırmak, estetik duyum ve beğenilerini geliştirmek, ders

Çerkezköy 19.05.2019 16:53:00 0
Çerkezköy

Pakize Narin Anadolu Lisesi 12’inci sınıf öğrencilerinden Kerem Şencan Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği "Serbest konulu karikatür” yarışmasında Türkiye birincisi olmaya başardı.

YÜZLERCE ESER ARASINDAN DEĞERLENDİRİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilerin çizim ve mizah yeteneklerini geliştirmelerini sağlayarak geleceğin karikatür sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak amaçlanarak düzenlenen karikatür yarışmasının bu yılki konusu “Serbest konulu karikatür” olarak belirlendi. Ankara’da jüri tarafından değerlendirilen yüzlerce eser arasından Çerkezköy ve Tekirdağ birincisi olarak Ankara’daki finallere katılan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencilerinden Kerem Şencan’ın eseri Türkiye birincisi seçildi. . Türkiye birincisi Kerem Şencan ve görsel sanatlar öğretmeni Özgür Güneş ödüllerini ise Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç’in elinden aldı.

“KENDİMİ BİLDİM BİLELİ ÇİZİYORUM”

Yarışmanın ardından Çerkezköy Haber Gazetesine duygularını paylaşan Kerem Şencan “ Kendimi bildim bileli çiziyorum. Bu yolda ailem ve öğretmenlerim önümü açtılar. Meslek olarak ise karikatürlüğe 1-2 yıl önce karar verdim. Çerkezköy’de ve Tekirdağ’da birinci olduktan sonra Ankara’daki finallere katıldım. Tekirdağ’da derece bekliyordum fakat Ankara’da ki finallere gideceğimi düşünmüyordum. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede eserim Türkiye birincisi oldu. Gerçekten çok mutluyum” dedi.

“ÇİZGİ ROMAN SANATÇISI OLMAK İSTİYORUM”

Eserinde günümüzün büyük sorunu olan teknolojiye yer verdiğini kaydeden Şencan “ Eserimde teknoloji ile birlikte insanların dünyadan uzaklaştığını, oyunlara ve telefonlara bağımlı kaldığını ifade etmek istedim” diye konuştu. En büyük hayalinin çizgi roman sanatçısı olmak olduğunu kaydeden Şencan “ Hedefim hikayeler yazıp, çizmek, yayınlamaktır. Karikatürlerden Yıldıray Çınar’ı örnek alıyorum” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Kerem Şencan’ı başarısından dolayı bir kez daha kutlayan Pakize Narin Anadolu Lisesi Görsel sanatlar öğretmeni Özgür Güneş “ Bakanlığımızın düzenlediği karikatür yarışmasına katılan Kerem Şencan Çerkezköy ve Tekirdağ il birincisi olduktan sonra Ankara’daki finallere katıldı. Ankara’da ki komisyonda öğrencimizin eseri Türkiye birinciliğine layık görüldü. Bu süreç içinde emeği geçen çok kişi oldu. Aynı zamanda öğrencimizin ödülünü Bakan Yardımcımız verdi. Öncelikle bu yarışmada  okulumuzu, ilçemizi ilimizi temsil etmek ve ismini duyurmak gerçekten çok önemlidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

HEPİMİZİ ONURE ETTİ

Güneş “Sanat eğitimi gerçekten zorlu bir süreçtir ve ciddi bir eğitim gerektirmektedir. Buda öğrencilerin ilgisi ve sevgisiyle oluşan süreçtir. Burada öğrencimiz ilgisinin ve sevgisinin karşılığını aldı. Öğrencimizin en çok istediği bu alanda meslek sahibi olabilmektir. Öğrencimizin başarı hepimizi onure etti. Kerem için 12’inci sınıf olması yönünden motivasyon oldu. Bakanlık tarafından ağırlandı, bakan yardımcımız tarafından ödülünü alması kendisine ayrı bir hatıra oldu. Bu alandaki kararlığını devam ettirecektir” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA  


0282 726 91 91
0282 747 65 10