İlk günkü aşkla 100.yıl coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü yıl dönümü tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de büyü

Çerkezköy 19.05.2019 17:18:00 0
İlk günkü aşkla 100.yıl coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de bir dizi etkinlikle kutlandı.

 

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Demirbağ’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Saat 10.30’da kutlamalar İstasyon Mahallesinde bulunan 29 Ekim Spor Kompleksinde coşkulu bir şekilde devam etti.  Buradaki programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra ise günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Spor ve Gençlik Hizmetleri  Müdürü Metin Demirbağ yaptı. Demirbağ “19 Mayıs 1919 bir toplumu esaret altında kalmaktan kurtaran, Türk milletin ulus olmaya yönelik yazgısını değiştiren ve tam bağımsızlığını sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türk ulusunun doğum günüdür. Bugün 100’üncü yıl dönümünü kutlamaktan onur ve kıvanç duyuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelemiz Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından biridir” diye konuştu.

 

“TÜRK GENÇLİĞİ MUKADDES EMANETİN BEKÇİSİDİR”

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözünü harlatan Demirbağ, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden de bir kesit sunarak “Bilinmelidir ki Türk gençliği bu mukaddes emanetin yılmaz ve ebedi bekçisidir. Hiçbir beşeri kuvvet Türk gençliğini, bizleri bu yoldan döndüremeyecektir. Çünkü bizler gücümüzü, bugünleri görerek bizi 100 yıl önceden uyaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, milli mücadele şuurumuzdan ve göğsümüzde sönmeyen iman ateşinden alıyoruz” dedi.

 

 

“MİLLİ MÜCADELE GÜNLERİNİ UNUTMAYINIZ”

Demirbağ “Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize, özellikle siz gençlere büyük görev düşmektedir. Unutmayınız ki sizler Atatürk’ün eserleri ve temel taşlarısınız. Milli mücadele günlerini unutmayınız. Bu vatanın ne zorluklarla kazanıldığını, Seyit Onbaşı’yı, Kara Fatma’yı, Şahin Bey’i, Sütçü İmamı unutmayınız. Sizler unutmazsınız bilirim” dedi. 15 Temmuz hain darbe girişimini de anımsatan Demirbağ “Ömer Halisdemir’i unutmayınız.  Bugün bayrağımız hür olarak dalgalanıyorsa, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canlarını seve seve feda etmiş tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hepinizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz” diye konuştu. 

GÖSTERİLER BEĞENİ İLE İZLENDİ

Demirbağ’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Şehir Orkestrası sahne alarak, birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından öğrenciler  Kickbox ve Taekwondo gösterisinde bulundular.Halk oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni ile izlenirken, kutlamalar Çerkezköy halk Eğitimi Merkezi mehteran Takımının gösterisi ilke son buldu.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında okullar arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli,Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından verildi.

Haber/Seyit  SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10