Galatasaray taraftarları şampiyonluğu kutladı

Galatasaray'ın ligin bitimine bir hafta kala evinde Medipol Başakşehir'i  yenerek 22'inci şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Çerkezköy de binlerce taraftar sokaklara dökülerek takımlarının şamp

20.05.2019 16:28:00 0
Galatasaray taraftarları şampiyonluğu kutladı

Galatasaray’ın 2018-2019 Spor Toto Süper Lig şampiyonluğunu bitime bir hafta kala ilan etmesi, Çerkezköy’de coşkuyla kutlandı.

MEYDANA AKIN ETTİLER

Çerkezköy’de ki kafe ve eğlence mekanlarında Galatasaray takipçisi Başakşehir karşılaşmasını izleyen taraftarlar maçın bitiş düdüğü ile birlikte ellerindeki sarı kırmızı bayraklarla sokağa döküldü. Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan taraftarlar burada meşaleler yakarak ve slogan atarak şampiyonluğu kutladı.  Caddedeki araç trafiğini kapatan grup, burada saatlerce kutlama yaptı. Yaşlısı genci, kadını erkeği yüzlerce Çerkezköylü Galatasaray taraftarı ellerindeki sarı-kırmızı bayraklarla Çerkezköy Belediye Meydanı'nı karnaval alanına çevirdi. Ellerindeki bayrakları sevinçle sallayan Galatasaray taraftarları yaptıkları tezahüratlarla mutluluklarını dile getirdiler.

 7’DEN 70’E HERKES KATILDI

Oluşturulan konvoylar nedeniyle trafiğin yoğun olduğu Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi bir süreliğine kapandı. Marşlar ve şarkılar söyleyerek Cumhuriyet Meydanı’nda büyük sevinç yaşayan sarı kırmızılı taraftarlar Galatasaray'ın 22. şampiyonluğunu kutladılar. Renkli görüntülerin oluştuğu kutlamalarda, güzergah üzerinden bulunan ev ve işyerlerinden de gruba alkışlarla destek verildi. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı ile sokağa çıkıp takımlarının 22. şampiyonluğunu kutlayan taraftarlar, zaman zaman ezeli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye de göndermede bulundu. Uzun araç konvoylarının oluştuğu kutlamalara Çerkezköy’de binlerce kişi katılırken, taraftarların şampiyonluk kutlamasında polis ekipleri de yaşanabilecek herhangi bir olumsuz olaya karşı güvenlik önlemleri aldı. Kutlamalar gece geç saatlere kadar devam etti.

 EDİRNE’DE COŞKUYLA KUTLANDI

Spor Toto Süper Lig'de Medipol Başakşehir'i 2-1 yenerek şampiyon olan Galatasaray taraftarları, EdirneTekirdağ ve Kırklareli'de coşkulu kutlama yaptı.

Edirne'de Ayşekadın semtinde Trakya Üniversitesi Yerleşkesi önünde toplanan Galatasaray taraftarları, ellerinde meşaleler ve sarı-kırmızı bayraklarla kent merkezine yürüdü. Yürüyüş sırasında sloganlar atan taraftarlar, trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde toplanarak, şampiyonluk şarkıları söyledi. Kentte ayrıca Galatasaray taraftarları araçları ile kent turu attı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI

Tekirdağ'da Galatasaray taraftarları kent merkezinde toplanarak, şampiyonluk kutlaması yaptı. Meşaleler yakan sarı-kırmızı taraftarlar, şarkılar söyleyip doyasıya eğlenirken, polis herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik önlemleri aldı. Kırklareli il merkezi ve Babaeski ilçesinde sarı-kırmızılı taraftarlar toplanıp, takımlarının şampiyonluğunu kutladı. Araçlarıyla çıkanlar uzun konvoylar oluşturarak sarı-kırmızı bayraklarla şehir turu yaptı. Babaeski ilçesinde Fatih Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık burada büyük Galatasaray bayrağı açtı. Kutlamaya aileleri ile katılan taraftarlar davul-zurna eşliğinde şampiyonluk marşları söyleyerek cadde üzerinde ilerledi. Uzun araç konvoylarının oluştu kutlamada kilitlenen trafiğe polis zaman zaman müdahale etti.

ÇORLU’DA KUTLADILAR

Çorlu’da da şampiyonluk kutlamalarının merkezi ise Atatürk Meydanı oldu. Maçın bitmesinin ardından ellerinde bayraklarla meydana çıkan Galatasaraylı taraftarlar meşaleler yakarak şampiyonluklarını kutladı. Araçlarla konvoy yapan çok sayıda sarı kırmızılı takımın taraftarı trafiği durma noktasına getirdi. Kutlamalarda polis geniş güvenlik önlemi alırken, taraftarların Atatürk büstüne çıkmasına izin verilmedi. 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10