Ergene Velimeşespor tarih yazdı

TFF 3. Lig 1. Grup play-off finalinde Ergene Velimeşespor ile Nevşehir Belediyespor, Kocaeli Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı ilk yarıda golle 1-0 kazanan Ergene Velimeşespor TFF 2. Lig'e çıkmayı

Ergene 24.05.2019 13:45:00 0
Ergene Velimeşespor tarih yazdı

TFF 3.Lig 1.grup finalinde Ergene Velimeşespor Nevşehir Belediyespor’u tek golle mağlup ederek 2.Lige çıktı.

 

KOCAELİ’DE OYNANDI

 

Kocaeli Stadyumunda oynanan karşılaşmayı Tugay Kaan Numanoğlu, Gökmen Olgaç, Bahtiyar Birinci hakem triosu yönetti. Ergene Velimeşespor karşılaşmaya Emre Yılmaz, Alişan Ural, Baran Işık, Ali Emre Erhal, İbrahim Fatih Dilek (Dk. 90 7 Ali Serin), Erçağ Evirgen (Dk. 75 Emin Soğuk), Burhan Arman (Dk. 90 5 Furkan Zengin), Emre Karadağ, Rıdvan Türker, Muhammet Raşit Yöndem, Onat Kutay Kurt kadrosu ile çıkarken, Nevşehirspor ise Onur Behiç Özalgan, Muhammet Serdar Yazıcı (Dk. 31 Naci Bayraktaroğlu), Saffet Gurur Yazar, Can Morgül, Burak Özsoy, Melih Gökçek, Hayrettin Cengiz, Tunç Murat Behram, Uğur Durmuş (Dk. 77 Emre Fırtına), Doğancan Aynacı (Dk. 64 Abuzer Gaffar Toplu), Ömer Gür ilk onbiri ile çıktı. Karşılaşmayı CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çerkezköy Belediye meclis üyesi Koray Önsel, Tekirdağ’dan bir çok taraftar takip etti.

 

İLK DEVREDEN TEK GOL ÇIKTI

 

Maça taraftarının desteği ile başlayan Ergene Velimeşespor golü de erken buldu .Sağ kanattan gelişen atakta yapılan ortada 9.dakikada Nevşehir Belediyesporlu oyuncu Hayrettin Cengiz’in kendi kalesine golü attı. Karşılaşmada öne geçen Ergene Velimeşespor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. Tita ile etkili olmaya çalışan Nevşehir Belediyespor geliştirdiği pozisyonlarda istediğini elde edemedi. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol çıkmayınca ilk devre Ergene Velimeşespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

 

 GALİBİYET İLE AYRILDI

 

Karşılaşmanın ikinci devresinde Nevşehir Belediyespor’un beraberlik için yüklendiği dakikalarda Ergene Velimeşespor Erçağ ve Onat Kutay Kurt ile organize ataklar geliştirdi. Ancak Ergene Velimeşespor geliştirdiği pozisyonlarda istediğini elde edemedi. Karşılaşmanın ikinci devresinin ortalarına doğru Ergene Velimeşespor önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Erçağ’ın vuruşu direkten döndü. Dönen topu takip eden Onat’ın vuruşu üstten auta gitti. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada Ergene Velimeşespor’un 1-0’lık galibiyeti ile sonuçlandı.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Karşılaşmanın ardından 2.Lige yükselen Ergene Velimeşespor’a kupa ve madalyalarını, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez verdi. Kupa töreninde yaptığı konuşmada Ergene Velimeşe Spor camiasını başarılarından dolayı kutladığını belirten Ali Düşmez, "TFF Başkanı Sayın Hüsnü Güreli, Yönetim Kurulu arkadaşlarım ve şahsım adına büyük bir emekle kazanılan bu başarıdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. TFF 2. Lig, Ergene Velimeşespor kulübüne hayırlı olsun. Başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

 

 

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

 

Karşılaşmanın ardından büyük mutluluk yaşayan Ergene Velimeşesporlu oyuncular gözyaşlarına hakim olamazken, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel başarının takım oyunu ile geldiğini kaydetti. Her zaman spor ve sporcunun yanında olduklarını ifade eden Yüksel “ İnşallah en kısa zamanda Tekirdağ’a güzel bir stadyum yapılır. Takımı ‘Belediyespor’ yapmak istiyoruz. İlk 5 yılımızda Ergene Velimeşespor 3. Lig’e çıktı, ikinci 5 yılımızda 2. Lig’e çıktı, Allah’ın izniyle diğer 5 yılımızda da 1. Lig’e çıkacak. Artık hedefimiz 1. Lig’e yükselmek olacak” diye konuştu.

 

“TEKİRDAĞ VE TRAKYA’YA ARMAĞAN EDİYORUZ”

 

Ergene Velimeşespor olarak büyük gurur yaşadıklarını ifade eden Kulüp Başkanı Adem Memiş “Elde edilen başarıyı Trakya ve Tekirdağ’a armağan ediyoruz. Yalnız yürüyerek buralara geldik. Özveriyle çalışan tüm camiaya teşekkür ediyorum” dedi. Futbolculardan Erçağ Evirgen ise kulübe geldiği ilk gün şampiyon olacaklarını ifade ettiğini anımsatarak, büyük bütçeli takımların şampiyonluklar kaçırdığını daha önce gördüklerini söyledi.

 

 

COŞKUYLA KARŞILANDI

 

Nevşehir Belediyespor’u mağlup ederek 2.Lige yükselen Ergene Velimeşespor’un teknik heyet ve futbolcuları da Velimeşe mahallesinde coşku ile karşılandı. Kulüp Başkanı Adem Memiş, teknik heyet ve futbolcuların yer aldı otobüsü, ilçe merkezinde binlerce taraftar karşıladı. Kupayla gövde gösterisi yapan teknik heyet ve futbolculara, taraftarlar alkış ve tezahüratlarla sevgi gösterilerinde bulundu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10