Ramazan sokağında 'Hacivat Karagöz' oyunu sahnelendi

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonunda, Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Okul Aile Birliği ve Okul yönetiminin iş birliği ile hazırladığı kültür

Kapaklı 24.05.2019 14:10:00 0
Ramazan sokağında

‘Hacivat Karagöz’ oyununa Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK İSTİYORUZ”

 

Programda konuşma gerçekleştiren Okul Müdürü Murat Bektaş “ Hacivat- Karagöz ;İslamiyet’i kabul eden Osmanlı toplumunun dilini, inançlarını,  siyasal ve sosyal olaylara bakışını,  gelenek – görenek ve zanaatlarını, yansıtan zengin bir kaynaktır. Karagöz oyunundaki metinler halkın ortak malıdır. Olayları kimin düzenlediği belli değildir. Oyundaki konuların sözlerini, her oyuncu, oyun anında kendine göre ayarlar. Dolayısıyla oyunun önceden hazırlanmış bir metni yoktur, oyun doğaçlamaya dayalıdır.

 

Hacivat –Karagöz bizim kendi rengimiz,kendi kültürümüz, kendi değerimiz. Buna sahip çıkmak istiyoruz. Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bu güzel oyunda bizleri güldüren ve yeri geldiğinde düşündüren oyuncularımızdan  okulumuz öğrenci verilerimizden Selahattin Karadağ, Kadir Çimiç, İsmail Erdoğan, Asuman Ergül, Müdür Yardımcımız Erdal Öztürk ve sahne düzenlemesinde  emeği geçen  Okul Aile Birliği Başkanımız Muharrem Altınkaynak’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

KEYİFLİ ANLAR YAŞATTILAR

 

Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu tarafından sahnelenen ‘Hacivat ve Karagöz’ minik izleyicilere ve onlara eşlik eden vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. Çocukların yanı sıra büyüklerin de zaman zaman kendilerini kaptırdığı Hacivat-Karagöz atışmaları renkli görüntülere sahne oldu. Oyunun ardından konuşan Okul Müdürü Murat Bektaş “Seyircilerimizin yoğun istediği üzerine Hacivat ve Karagöz orta oyunu Pazar Günü saat 21.20’de yeniden Kapaklı halkının beğenisine sunulacaktır” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10