Yüceer: Üreticilerimizin hali perişan

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Malkara'da önceki gün şiddetli yağmur ve doludan zarar gören köylerin muhtarları ve yetkililerle görüştü. Yağıştan ağır hasar alan Gönence köyün?

Malkara 27.05.2019 16:38:00 0
Yüceer: Üreticilerimizin hali perişan

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Mliletvekili Dr. Candan Yüceer, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ile birlikte Malkara’nın Gönence köyünde mağdur olan vatandaşları ziyaret etti.

 

HASAR TESPİTİ YAPMADILAR

 

Henüz hasar tespitinin tam olarak yapılamadığını kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer “ Hem ziraat odası, hem tarım il müdürlüğü, hem belediye yetkilileri ile görüşmeler yaptım. Bir an önce hasar tespit çalışmalarının tamamlanması gerekiyor. Bazı çiftçilerimiz çiftçi kayıt sistemine kayıtlı değil ve bu nedenle tarım sigortasından faydalanamıyor. Bu çiftçilerimizin de mağduriyetleri giderilmeli, yaraları sarılmalı” diye konuştu.

 

 

ÇİFTÇİLERİMİZİN EMEKLERİ SELE KAPILDI

 

Artan üretim maliyetleri nedeniyle her yıl daha da güç koşullarda üretim yapmak zorunda kalan Malkaralı çiftçilerin sağanak ve dolu yağışından kaynaklı zararlarının bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade eden Yüceer “  Üreticilerimizin halini gördüm. Herkes perişan durumda. Bütün yıl boyunca verdikleri emekler sele kapılıp gitmiş. Toplamda 5000 dönümden fazla bir alandan söz ediyoruz. Yüzlerce çiftçiden ve ailelerinin geçiminden söz ediyoruz. Devlet böylesi afetlerde daha hızlı davranmalı. Aylar sonra yapılan ödemelerin çok anlamı olmuyor” dedi

 

DERE ISLAHI YAPILACAK

 

Gönence’deki derenin de sıkça taştığını da ifade eden Yüceer, “dere ıslahı konusunda belediye ve DSİ yetkilileri ile görüştüm. Malkara Belediye Başkanımız Ulaş Yurdakul zaten üreticilerimizin zararlarının giderilmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını ifade etmişti. En kısa sürede dere ıslahı çalışmaları da başlayacaktır” dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10