Çekçek aracından koç çıktı

Çerkezköy'de çekçek aracı ile koç çalan yabancı uyruklu kağıt toplayıcılarının aracından koç çıktı. Bağlık mahallesinde ismi öğrenilmeyen yabancı uyruklu kağıt toplayÄ?

Çerkezköy 27.05.2019 18:26:00 0
Çekçek aracından koç çıktı

Çerkezköy’de önceki akşam ilginç bir hırsızlık vakası yaşandı. Bağlık mahallesinde bulunan Mehmet Aksaz adlı üreticinin çiftliğinden iki adet koç çalan hırsızlar, çaldıkları koçları çekçek diye tabir edilen büyük torbaya koyarak götürmeye çalıştılar. Çekçekle Tarla Sokak üzerine gelen Çekçekli hırsızların zorlandığını gören H.Y adlı bir vatandaş iki kişiye yardım etmek istedi. Çekçekcilerin yardıma gerek olmadığını ifade etmeleri üzerine torbanın içinde bir hareketliliğin olduğunu fark eden H.Y iki kişiye “Ne taşıyorsunuz?” şeklinde soru sorması üzerine hırsızlar çaldıkları iki koçu ve çekçeki olay yerinde bırakarak kaçtılar.

 

 

ELLERİ AYAKLARI BAĞLANMIŞ

 

Hırsızların kaçmasının ardından torbanın içine bakan H.Y adlı vatandaş, içinde ayakları bağlanmış halde iki koç fark etti. Çevredeki diğer vatandaşların da yardımıyla koçların dışarı çıkarılmasının ardından 155 aranarak ihbarda bulunuldu ve çevredeki çiftlik sahiplerine haber verildi. Polis ekipleri kısa sürede olay yerine intikal ederken, çalınan koçların ise mahallenin 200 metre ilerisinde çiftlik işleten Mehmet Aksaz adlı üreticiye ait olduğu anlaşıldı.

TORBANIN İÇİNDE İNSAN DA OLABİLİRDİ

Olay yerine gelen polis memurlarına ifade veren H.Y adlı vatandaş, yardım etmek niyetiyle davrandığını, torbanın içindeki hareketlilikten şüphelenerek hırsızlara seslendiğini fakat seslenir seslenmez hırsızların koşarak kaçtığını ifade etti. Torbanın içindeki hayvanlara eziyet edildiğine de dikkat çeken H.Y, ilk başta torbanın içinde insan da olabileceği konusunda şüphelendiğini belirtti. Polis memurları, H.Y  adlı vatandaşın duyarlılığı ve dikkati için teşekkür etti. Koçların sahibi Mehmet Aksaz da polis memurlarına ifade verdikten sonra koçlarını aracına yükleyerek çiftliğinde geri götürdü. Aksaz da H.Y adlı vatandaşa teşekkür ederken hırsızlar hakkında şikayette bulundu. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kamera kayıtlarından iki hırsıza ulaşmak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Haber/ Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10