Minikler velileriyle gönüllerince eğlendiler

Büyükşehir Belediyesi Özel Çerkezköy Gündüz Bakım Evi "Okul Dışarıda Günü" etkinlikleri kapsamında öğrencilerini ve velilerini önceki gün okul bahçesinde buluşturdu. Gündüz

Çerkezköy 28.05.2019 13:38:00 0
Minikler velileriyle gönüllerince eğlendiler

Milli Eğitim Bakanlığı  tarafından tüm okul öncesi eğitim kurumlarına, "Okul Dışarıda Günü" etkinlikleri kapsamında derslerin açık havada yapılması çağrısının ardından Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevinin minik öğrencileri okul bahçelerinde velileriyle oynayarak ders yaptı.

 

ÇEŞİTLİ OYUNLAR OYNADILAR

 

Milli Eğitim Bakanlığınca tüm okul öncesi eğitim kurumlarına "Okul Dışarıda Günü" etkinlikleri kapsamında derslerin açık havada yapılması çağrısının ardından minik öğrenciler, derslerini okul bahçelerinde oyun oynayarak yapıyor. Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevi öğrencileri velileriler ile birlikte önceki gün okul bahçesinde etkinlik gerçekleştirdiler. Etkinlikte çocuklarına oyun arkadaşlığı yapan veliler, çocuklarıyla birlikte çeşitli oyunlar oynayarak eğlenceli bir gün geçirdi.

 

EĞLENCELİ BİR GÜN GEÇİRDİLER

 

Çocukların anne ve babalarıyla keyifli bir gün geçirdiğini kaydeden Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevi Müdürü Ezgi İpek “ Oyun sadece çocukların çocukluklarından zevk almalarını sağlamıyor, aynı zamanda problem çözme, takım çalışması ve yaratıcılık gibi kritik yaşam becerilerini de öğretiyor. Oyunla öğrenmeyi açık havada daha güçlü ve heyecan verici şekilde gerçekleştirdiğinden, 23 Mayıs’ta dünya çapında ‘Okul Dışarıda’ günü olarak kabul edildi. Bununla alakalı da böyle bir hareket başlatıldı. Bahçemizi her mevsim etkin bir şekilde kullandığımız için biz bu öğrenmeyi çocuklarımızla anne-babalarıyla gerçekleştirmek istedik. Kendi çocukluklarının klasikleşmiş oyunlarını çocuklarıyla birlikte oynayarak hem farklı deneyimler yaşadılar, hem de çağımızın teknolojik ürünlerinden uzaklaşıp birlikte kaliteli zaman geçirebilecekleri oyun etkinliği fırsatları yakaladılar” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10