45 yıl sonra gelen madalya

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından Milli Mücadele Madalyaları tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gaziler için hazırlanan madalyaların gazilere verilmesi için Te

Tekirdağ 31.05.2019 14:08:00 0
45 yıl sonra gelen madalya

Törene, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrka, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İl Jandarma Komutanı Komutanı Albay Şahin Karakaş, İl Emniyet Müdür V. İsmail Soyseven, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, protokol üyeleri, gazi ve yakınları katıldı.

 

MİLLİ MÜCADELE MADALYASI BİR NİŞANEDİR

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu yaptı. Uslu’nun ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım”  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlığın önerisi ve Bakanlar Kurulu’nun kararı ile ilgili tüzük uyarınca, Milli varoluş mücadelesine canları ve kanları ile destek vererek, bağımsızlığının ve egemenliğin kazanılmasında emeği olan şehit ve gazilerimize bu mücadelenin anısına ve koydukları katkının bir nişanesi olarak  Milli Mücadele Madalyası, rozeti ve beraatı dağıtmak üzere bugün burada toplandık. Türklerin uğradığı zulme ve baskıya son vermek için gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı Türk tarihinde önemli bir kahramanlık örneğidir. 1974'te, Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimizin adadaki mevcudiyetine kastedenleri akamete uğratan kahraman mücahitlerimizin bizdeki yeri çok farklıdır. Kıbrıs’ta Türk halkının varoluş mücadelesi, huzuru, güvenliği ve esenliği için gözünüzü kırpmadan cepheye koşup gazilik mertebesine eriştiniz. Kararlı mücadeleniz sonucunda kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bugün, Ada'nın kurucu ve eşit iki parçasından biridir. Hak ve eşitlik mücadelesinde nice badireler atlatan ve birçok zorluğa göğüs geren Kıbrıs Türk’ünün sabrı ve dirayeti, bizler için gurur kaynağıdır. Bizler canımızla, kanımızla Kıbrıs Türkü'nün her zaman yanında durduk, durmayı da sürdüreceğiz. Kıbrıs, bizim milli davamızdır.Kahramanlık ruhu Türk milletinin her ferdinde vardır ve şartlar oluştuğu takdirde her yerde ortaya çıkar. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bugünlere gelmesinde bu harekatın planlanmasından uygulamasına kadar emeği geçen herkesin büyük payı var. En büyük pay şüphesiz ölümü göze alarak göğüs göğüse mücadele eden şehitlerimiz ve siz kahraman gazilerimize aittir. Sizin cesaretiniz, fedakarlığınız ve dirayetinizle bu başarı elde edildi.Milli Mücadele Madalyası bir nişanedir. Madalyalarınız sizlere olan vefa borcumuz ve minnet duygumuzu nesiller boyunca hatırlatacak bir semboldür. Sizlere takdim edeceğimiz bu madalya aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının işaretidir.” dedi.Yıldırım’ın konuşmasının ardından Tekirdağ’dan Kıbrıs Barış Harekatına katılan 313 gaziye Milli Mücadele madalya ve beratları Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10