Faik Öztrak: "YSK kendi gerekçesini kendisi çürüttü"

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. CHP Sözcüsü Faik Öztrak YSK'nın kararlarına tepki göstererek "Fatura neden sadece m

7.06.2019 17:52:00 0
Faik Öztrak:

Tüm vatandaşların Ramazan bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan CHP Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak İstanbul seçimlerine değindi.

 

“FATURA NEDEN MÜDÜRLERE ÇIKIYOR”

 

Öztrak “ Yüksek Seçim Kurulu bu dilekçelere cevaben mevcut ilçe seçim kurullarının seçim müdürlerinin ve memurların 23 Haziran’da tekrarlanacak seçimde görevlerine devam etmelerine karar verdi. Daha önce yaptığı suç duyurularına da hukuka uygun olmadıkları gerekçesiyle geri çekti. Seçimin neden iptal edildiği hakkında Yüksek Seçim Kurulunun açıkladığı gerekçe sadece 10 gün yaşayabildi, bayramı bile görmedi. Yüksek Seçim Kurulu kendi gerekçesini kendisi çürüttü. Sonra sarayın kibirli adamı ortaya çıktı bu işte bir yanlış anlama var dedi. Bayramın son günü gece yarısından sonra Yüksek Seçim Kurulu Başkanı apar topar 13 ilçe seçim müdürünü geçici olarak 23 Haziran seçimlerine kadar görevden uzaklaştırdık açıklamasını yaptı. Bunun gerekçesi ise bu müdürlerin memur olmayan başkansız sandıkların yoğunlaştıkları ilçelerde görev yapmalarıymış. Yani kriter ne? Başkanı memur olmayan sandık sayılarına bakıyorlar kaç tane var belli bir eşiğin üstündeyse o müdürleri görevden alıyorlar, belli bir eşiğin altındaysa kalıyorlar. Şimdi bu ilçelerdeki sandık kurulları yani müdürleri görevden uzaklaştırılan bu ilçelerdeki sandık kurullarını ilçe seçim kurulu başkanı, kurulun memur üyeleri, yine kurulda bulunan kurul üyesi siyasi parti temsilcileri onaylayıp imzalamamış mıydı? Fatura neden bir tek müdürlere çıkıyor? Aslında seçmenin aklıyla alay ediyorlar. İlçelerdeki müdürlerin geçici olarak görevden alınmasıyla bir şeyler olmuş izlenimi vermeye çalışıyorlar. Birilerini tatmin etmeye uğraşıyorlar. Ama şunu söyleyeyim, seçim iptal etmeye bu gerekçeler yetmez. Kanun diyor ki, bir şey varmış gibi yapmayın. Seçmen iradesinin nasıl sakatlandığının delillerini mutlaka ortaya koyun. Ondan sonra seçimi iptal edin. Ama İstanbul’da şov çok, buna karşılık delil denen şey yok. İstanbul ortada bir iptal gerekçesi olmadan sarayın talimatıyla iptal edilen seçim nedeniyle yeniden sandık başına gidiyor. Bu kimsenin anlamadığı için sinmeyen kararlar yüzünden İstanbullular ana baba ocaklarına köylerine ya geç gidecekler, ya da gittikleri o köylerden geri dönecekler oy kullanmak için, tatil planlarını değiştirmek zorunda kalacaklar.


Ben tüm İstanbulluların bu sorumluluğu yerine getireceğini biliyorum. Ama ortada seçimin iptaline gerekçe gösterilecek herhangi bir neden ortada kalmamış. Kibirli bir adamın oturduğu koltuktan sandıkla kalkmayı reddetmesi, İstanbul’un rantından bir türlü vazgeçememesi nedeniyle milyonlarca İstanbullu bir kere daha sandık başına gidecek. İstanbul seçimlerinin iptalinin Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının elinden alınmasının milli iradeye karşı kaba bir dayatma olduğu, haklı hiçbir gerekçesi olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Yüksek Seçim Kurulu seçim mevzuatını, vatandaşlarımızın oyunu korumaya dönük 1950’den bu yana oluşmuş içtihatlarını ve neticede seçim güvenliğini kendi elleriyle çöpe atmıştır. Koskoca hakimlerden oluşan bir kurul sarayın değirmenine su taşıma telaşıyla bir suç duyurusunu dahi hukuka uygun olarak yapamaz duruma düşmüştür, geri çekmek zorunda kalmıştır. Yüksek Seçim Kurulu köşeye sıkışmıştır. Vatandaşın güvenini yitirmiştir, büyük itibar kaybına uğramıştır. Tek adamın baskısına direnemeyen bu kurul hukuk sisteminin düğmelerini baştan itibaren yanlış iliklemiştir” dedi.

 

"RAKİPLERİMİZ SİERRA LEONE, HAİTİ, ANGOLA"

 

Öztrak "Nisan ayında açılan şirket %21 düşmüş. Pahalılık başını aldı gidiyor. Yıllık tüketici, üretici fiyatları rekorlar kırmaya devam ediyor. Yıllık 18,7 enflasyon oranı serideki en yüksek Mayıs ayı enflasyonu. Türkiye bu oranla enflasyonu en yüksek 8. ülke. Rakiplerimiz bizimle beraber Sierra Leone, Haiti, Angola. Bu ülkelerde dahi enflasyon bizim altımızda. Milletin evlatları borç bulamadığı için intihar ederken yandaşlar ballı yönetim kurulu üyeliklerine getiriliyor. Milletin evlatları iş bulmak için kapı kapı dolaşırken Saray, sosyetesindekiler genç yaşta 40 ayrı yerde yönetim kurulu üyesi olabiliyor. Örnek mi? THY'nin 34 yaşındaki basın müşaviri” dedi.

 

“SUBAYLIK BAŞKA MESLEĞE BENZEMEZ”

 

Öztrak, denge ve denetimin kalmadığını, vatandaşın hakkını arayacak tüm kurumların zayıflatıldığını iddia ederek "Ülkeyi babalarının çiftliği gibi yönetmek istiyorlar. Tabii yönetimdeki bu nobranlık yukarıdan aşağıya da sirayet ediyor. Bayram tatilinde yaşanan iki olay bu çürümenin hangi boyutlara geldiğini açıkça gösterdi. Daha önce Sayın Genel Başkanımızın idamını isteme cüretini gösteren densiz bir operasyon kanalı, bu defa da şerefli subaylarımıza ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Askerlik, subaylık başka hiçbir mesleğe benzemez. Subayın bir diğer adı da onurdur. Şu anda askerlerimiz canlarını dişlerine takmış ülkemizin savunması için sınırlarımızın içinde ve dışında çarpışmaktalar. İşte bu nedenledir ki tarihine saygılı devletler, askerlerinin kadrini bilirler, askerlerinin onurunu her şeyin üstünde tutarlar” diye konuştu.  Hakarete ilişkin hala suç duyurusunda bulunulmadığını iddia eden Öztrak, "Milli Savunma Bakanı, 'bulunduk, bulunacağız.' diyor. Beyefendi orası 'cekli, caklı' çalışma yeri değil. Orası, yapacaksınız, bitireceksiniz millete bilgi vereceksiniz... Bu arada soruyoruz, iki de bir ortaya çıkıp 'bu ordunun başkomutanı benim' diye övünen sarayın kibirli adamı nerelerde? Neden 'başkomutanıyım' diye övündüğü orduya sahip çıkmıyor?" diye konuştu.

 

Öztrak, Gaziantep'te bayram namazı sırasında vaaz veren imama da tepki göstererek, bu konuların takipçisi olacaklarını bildirdi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10