Geleneksel piknikte buluştular

Tokat Artova İğdir Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale getirdiği piknik şöleninin ikincisini dün Büyükçavuşlu Mesire alanında gerçekleştirdi. Piknik şÃ?

Çerkezköy 9.06.2019 18:18:00 0
Geleneksel piknikte buluştular

Pikniğe AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, İstanbul 3.Bölge CHP Milletvekili Özgür Karabat, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Artova Belediye Başkanı Lütfü Yalçın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, belediye meclis üyeleri, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Nuran Yeşil, AK Parti İlçe Yönetimi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Tokatlı katıldı.

 

“İKİNCİSİNİ DÜZENLİYORUZ”

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Tokat Artova İğdir Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Şakrak “ İkincisini düzenlediğimiz geleneksel piknik şölenimize hepiniz hoş geldiniz. İğdir Köyü Derneği Adından anlaşılacağı gibi bir köy derneğidir. Tarihi ve kültürel zenginliklerin bol olduğu Tokat ilimizin Artova ilçesine bağlı şirin bir köydür, İğdir köyü. Ülkemizin dört bir yanına hatta yurt dışına bile göç gönderen bir gurbetçi köyüdür İğdir. Çerkezköy 81 vilayetten gelen kültürün bir arada dostça ve kardeşce yaşamayı başardığı nadide ilçelerden birisidir. Bildiğiniz gibi birkaç tane il dışında gruplar dernek bile oluşturamamışken bizler bırakın ili ilçeyi, bir köy derneği kurmuş ve kendimizi buralarda tanıtma fırsatı bulmuşsak bu siz değerli hemşehrilerimizin destek ve katkılarıyla olmuştur. Buradaki amacımız ayrışmak değil, Çerkezköy ilçemize aidiyet duygusuyla bağlı kalarak Sosyal ve Kültürel Zenginliklerimizi paylaşmaktır.” dedi. 

 

“BİRLİK VE BERABERLİK HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

 

Şakrak “ Birlik ve beraberliğimiz her geçen gün artıyor. Bu yıl 2.sini düzenlediğimiz Tokat Artova İğdir Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’mizin Piknik Şölenini bundan sonra geleneksel hale getireceğimize, birlik ve beraberliğimizi her geçen gün güçlendireceğimize inancım sonsuzdur. Bu anlamda buraya gelerek bizleri onurlandıran birbirinden kıymetli misafirlerimize, katkılarıyla bizlere destek olan sponsorlarımıza ve tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. İyi eğlenceler diliyorum.” dedi. 

 

 


“HAKKI YENİLENİN GERİ VERİLDİĞİ GÜN OLACAK”

 

Programda  CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca’nın konuşmalarının ardından CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli de konuşma gerçekleştirdi. Avcılar’ın 16 milyonluk İstanbul’un 39 ilçesinden biri olduğunu ifade eden Hançerli “ İstanbul’un en güzel ilçesinde belediye başkanı oldum. Adaylık sürecinde Tokatlıların büyük desteğini gördüm. Tokatlıların siyasi parti gözetmeksizin desteğini almak beni mutlu etti” dedi. Hiçbir ayrım yapmadan başkanlık yaptığını belirten Hançerli, sözü 23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine de getirerek “Aynı zarftan çıktım belediye başkanı seçildim. Aynı zarftan çıkan meclis üyeleri, muhtarlar görevlerini yapıyor. Ama aynı zarftan çıkarak büyükşehir belediye başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası elinden alındı. Mevlam birçok dert vermiş, beraber derman vermiş. 23 Haziran dermanın günü, umudun günü, hakkı yenilenin hakkının geri verildiği gün olacak” diye konuştu.

 

“TOKATLILAR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPAR”

 

23 Haziran’da gerçekleştirilecek olan İstanbul seçimlerine değinen CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat “ Tokatlı işini bilendir, her şeyi akıl edendir. Bu memleketin birliği, kardeşliği her şeyden daha önemli. 23 Haziran’da hakkı teslim edeceğinize inanıyorum” dedi. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz da piknik şöleninde yaptığı konuşmada Tokat’ın Türkiye’de insanların belleğinde önemli bir il olduğunu belirterek “Hemşehrilerim 23 Haziran’da mağdurun, mazlumun ve hak edenin yanında olacaktır” dedi. AK Partili Artova Belediye Başkanı Lütfü Yalçın da “23 Haziran’da milli irade sandığa yansıyacaktır. Yaparsa her zaman zaman biz yaparız. Ben başkan oluncaya kadar Artova’ya 5-15 milyon liralık yatırım yapılmıştı. 2018 yılında ise 200 milyon lira yatırım yapıldı. Bir sonraki piknik şöleni ise Artova’da yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

 

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Piknik şöleninde son konuşmayı gerçekleştiren AK Partili Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu”  Bulunduğumuz yerler millete hizmet edilen yerlerdir. Tokat denince hepimiz taşın altına elimizi koymaya çalışıyoruz. Tokat’ı daha güzel yerlere getirmenin gayreti içinde olacağız. Sizler arif insanlarsınız. Hizmet ehli olan, başbakanlık, bakanlık yapmış olan Binali Yıldırım’a desteklerinizi esirgemezsiniz” dedi. Katılımcılara Tokat Artova İğdir Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından plaket takdim edildi.

 

 

UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADILAR

 

Piknik şöleninde ağalık yarışması da gerçekleştirildi. 30’a yakın ağa adayının katıldığı açık artırma Tokat Artova İğdir Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Şakrak 500 TL vermesiyle başladı. 100’er TL artırılan ağalık artırmasını İğdir Köyü Ağası Mustafa Kaplan, 10 bin TL ile ikinci kez kazandı. Şölende sahne alan yöresel sanatçılar Aslı Tekin, Mutlu Han, Tekin ve Edip Miran söyledikleri birbirinden güzel eserlerle pikniğe katılanlara unutulmaz bir gün yaşatırken, şölende hediye çekilişinde çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10