Sorumluluğumuza sorumluluk yüklendi

Dünya Çevre Günü dolayısıyla "Çerkezköy'ün Çevre 'En'leri" sloganı ile Kapalı Pazar Yeri'nde düzenlenen etkinliklerde Çerkezköy'ün en çevreci binası, e

Çerkezköy 11.06.2019 19:18:00 0
Sorumluluğumuza sorumluluk yüklendi

Dün Pazar yerinde gerçekleştirilen programa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, Nedim Yılancı ve Kemal Gümüş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. 

 

DERDİMİZ YEŞİL ÇERKEZKÖY

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ile beraber, sevgili öğretmenlerimiz, eğitmenlerimiz ile beraber, Milli Eğitimimiz ile beraber kıymetli çocuklarımıza Çerkezköy’ümüzde çevrenin ne kadar önemli olduğunu, çevrenin geleceğimize sahip çıkmak olduğunu bir kere daha hatırlatmak, bunu bir kere daha hafızamızın bir yerlerine yer etmek üzere böyle bir program tertipledik” dedi Çocukların ilkokul çağlarından başlayan, geleceğimize, çevremize dair sorumluluk duygularını biraz daha pekiştirmek, buradan başlayan yani evden başlayan çevrenin önemini anlatmak gibi bir sorumluluğu paylaşmak üzere, bunu tüm kurumlarla beraber böyle bir etkinliği düzenlemek istiyoruz .Derdimiz daha güzel bir, daha yeşil bir Çerkezköy. Çevresine duyarlı, geleceğine duyarlı nesilleri yetiştirmek üzere bunlara bir parça olsun bir tarafından bir şeyler verebilirsek ne mutlu bize diyerek bu yola çıktık” dedi.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Akay “ Çevreye karşı olan duyarlılıkları artırmak gibi sorumluluklarımız var.  Geleceğe dair daha yeşil bir Çerkezköy’e, daha yeşil bir dünyaya dair gelecek nesillere bırakacak bir ülkemize dair, dünyamıza dair hayallerimiz var. O yüzden bizler şimdiden bunların birer parçası olmak, çevrenin zaman zaman önemsemediğimiz, zaman zaman ‘Ne olacak?’ dediğimiz ancak hepimiz için çok kıymetli olan geleceğimize dair sorumluluk duygusunu biraz daha pekiştiriyor olmanın mutluluğu ile şimdi sizlerle buluştuk. Tabi ki burada kurumlarımız var. En çevreci bina, en çevreci kurumlarımız var. Burada ödüllendirmek, biraz da dikkat çekmek üzere böyle bir etkinlikte bir aradayız. Ben bu işe katkı koyan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Milli Eğitimimize, Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere teşekkür ediyorum. Kıymetli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Çevre hassasiyeti gösteren kurumlarımıza, TEMA’ya teşekkür ediyorum” dedi.

 

“GELECEĞİN TEMİNATISINIZ”

 

Bu etkinlikle hem geleceğe, hem çevreye sahip çıkacaklarını, hem de geri dönüşümün önemi noktasında farkındalık yaratacaklarını ifade eden Akay “ Ben bugün buraya katılan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle kıymetli öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Çünkü geleceğin teminatısınız. Çevremize sizlerden itibaren başlayarak daha güzel bir dünya, daha güzel bir gelecek, daha yeşil bir dünya ortaya çıkarmak ve yeşil bir geleceğe sizlerin bugün gösterdiğiniz hassasiyetten başlayarak okul çağınız, eğitim çağınız boyunca, hayatınızın her evresinde bizim çocukluğumuzdan, bizim gençliğimizden çevre hassasiyeti daha yüksek nesiller yetişsin diye bugün bu hassasiyeti gösteren tüm kardeşlerimin ben gözlerinden öpüyorum. Bir kere daha hepinize teşekkür ediyor, sevgiyle, saygıyla hepinizi selamlıyorum” dedi.

 

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

 

Başkan Vahap Akay’ın ardından sunum yapan TEMA Vakfı Çerkezköy Temsilcisi Nilüfer Ceylan, Vakfın kuruluşu, amaçları, Çerkezköy ve ülke genelinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sunumun ardından ödül törenine geçildi.  130 kilogram plastik kapak toplayan Atatürk İlkokulu 1-C sınıfı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı sıfır atık projesi kapsamında kendi ürettikleri bez çantaları pet şişe toplayanlara hediye olarak dağıtan Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Meslek Okulu geleceğin çevreci ödülüne layık görülürken, en çevreci resim kategorisinde Metin Seçkin Ortaokulu öğrencisi Bilgehan Verep, en çevreci şiir kategorisinde Ömer Osman Akanken, en çevreci fotoğraf kategorisinde Selçuk Süren, en çevreci bina kategorisinde Erez Apartmanı, en çevreci gazete kategorisinde Çerkezköy Haber Gazeteci,  en çevreci işletme kategorisinde YKK firması, en çevreci okul kategorisinde Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile en çevreci proje kategorisinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ödüle layık görüldü. Ödüller Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve belediye başkan yardımcıları Kemal Gümüş, nedim Yılancı ve Enver Bayram tarafından verildi.

 

“ÇEVRE KATLİAMIYLA  O GÜN TANIŞTIM”

 

Ödül töreninde konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Haber Gazetesi İmtiyaz sahibi gazeteci Şaban Kardeş, 2000’li yılların başlarında Çerkezköy’de ilk çevre vakasıyla gazeteciliğe başladığında tanıştığını kaydetti. Kardeş “ Hemen burada bir varil çıkmıştı. Servisten geçerken insanlar etkilenmişti, hastanelere kaldırıldı. Ben de gazeteci refleksi ile takip ettim. Yıllar önce bu bölgeye gömülen bir varil çıkmıştı. O varil hepimizi zehirlemişti. O gün tanıştım ben çevre katliamıyla” dedi.

 

 

“KANSERLİ İNSANLARI GÖRDÜM”

 

Termik santral ile ilgili de bilgilendirmede bulunan Kardeş “ Termik santralle yaşayanları görmek için Yatağan’a gittik. Eyvah dedim benim ülkem nasıl bu hale gelmiş. Yatağan’da gördüklerimizle ürperdik. Bir de Belediye Başkanımız ve Çerkezköy’den sivil toplum kuruluşlarıyla Elbistan’a gittik. Orası terk edilmiş. Eyvah eyvah dedik. Zonguldak Çatalağzı’nı gördüm, kanserli insanları gördüm” dedi.

 

“HER DOĞAN İÇİN FİDAN DİKELİM”

 

Kardeş “ Bu etkinliklerde çocuklarımızın da olması bana umut verdi. Çocuklarla çevre aynı kategoridedir.  Bugün çocuklarımıza sahip çıkıyorsak fakat gelecekte onlara iyi bir çevre bırakamayacaksak hiçbir anlamı yok. Çocuklarımızı her türlü kötülükten koruyorsak fakat eğer iyi bir çevre bırakamıyorsak hiçbir anlamı yok. Çerkezköy Belediyesi’ne, çevre bilincine verdiği katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Seçimden önce dile getirdim. Belediyenin güzel uygulamaları var. Yeni doğan çocukları ziyaret ediyorlar. Ben de ‘doğan her çocuk için Çerkezköy’de bire ağaç dikin’ dedim. Ticaret Odası üye sayısı kadar ağaç diksin, biz abone sayımız kadar ağaç dikelim. Yeşil bir Çerkezköy’de huzurla yaşayalım” dedi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10