Pilot üniforması ile son yolculuğuna uğurlandı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, eğitim uçuşu sırasında düşen tek motorlu Cessna tipi uçakta ölen İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencisi Ataberk Gökmen, tabutunun üzerine hayalini kurduğu pilot ünifor

Çorlu 12.06.2019 16:47:00 0
Pilot üniforması ile son yolculuğuna uğurlandı

Manavgat’ta önceki gün eğitim için havalanan tek motorlu Cessna tipi 'TC-DBO' tescilli uçak, kalkıştan hemen sonra, henüz bilinmeyen nedenle düştü. Kazada, pilot Levent Arslan olay yerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencisi Ataberk Gökmen ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürvekili Devrim Gün ise yaralı kurtuldu.

 

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

 

Ataberk Gökmen'in cenazesi Antalya'da yapılan işlemlerin ardından ailesi tarafından uçakla İstanbul'a oradan da memleketi Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine getirildi. Çorlu Reşadiye Mahallesi'ndeki evinin önünde alınan helalliğin ardından Ataberk Gökmen'in cenazesi Merkez Garaj Camisi'ne götürüldü. Gökmen'in tabutu üzerine pilot üniforması konulurken, yakınların gözyaşları döktü. Burada kılınan cenaze namazının ardından Gökmen, aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

BABASI ACI HABERİ İNTERNETTEN ÖĞRENMİŞ

 

Düşen eğitim uçağında ölen Bilgi Üniversitesi öğrencisi Ataberk Gökmen'in babası Ahmet Gökmen, oğlunun acı haberini tesadüfen internet sitesindeki haberden öğrendiği belirtildi. Baba oğlunu olaydan bir gün önce de Antalya'daki eğitim uçuşuna gitmesi için İstanbul havaalanı götürdüğü öğrenildi. Olayı öğrenen yakınlarının kendisini teselli etmek için geldiği evlerinde oğlunun en büyük hayalinin iyi bir pilot olmak isteğini belirten baba Ahmet Gökmen, gözyaşlarına hakim olamadı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10