ÇOSB Anadolu Lisesi'nde mezuniyet coşkusu

2012-2013 eğitim öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlayan Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl 3'üncü mezunlarını verdi. Özel ÇOSB Mesleki v

Çerkezköy 14.06.2019 18:46:00 0
ÇOSB Anadolu Lisesi

ÇOSB Konferans Salonu’nda yapılan törene, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Saim Buyruk, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Caner Baysal’ın yanı sıra çok sayıda veli ve sanayici katıldı.

 

“TÜM KALBİMLE İNANIYORUM”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Okul Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Temiroğlu gerçekleştirdi. Temiroğlu, öğrencilere başarılar dilerken, bundan sonra neler yapmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu. Ardından kürsüye gelen ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler “ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılının sonuna geldiğimiz bugünde çocuklarımızın mutluluğunu onlarla birlikte paylaşmanın ve onların sevincine ortak olmanın kıvancını duyuyoruz. Yılsonu kapanış programımıza hepiniz hoş geldiniz.Sevgili gençler, ülkemizin umudu ve güvencesi sizlersiniz.  Bu gerçeği Ulu Önder Atatürk “Bütün umudum gençliktedir” diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak okulumuzda öğrendiğiniz teorik bilgileri çalışma yaşamınızda pratiğe dökecek ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyecek, o gelişmeleri öğrenerek milletimizin değerli evlatlarına hizmet olarak sunacaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum” dedi.

 

“MUTLAKA BAŞARILI OLMAK ZORUNDAYIZ”

 

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin var olan değerleriyle, modern ve yenilikçi bir eğitim anlayışını sürdürdüğünü kaydeden Sözdinler “ Bu eğitim anlayışı, günümüzde Atatürk ilkelerine bağlı vatandaşlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Atatürk’ün dediği gibi: "En önemli görevimiz olan Milli Eğitim’de mutlaka başarılı olmak zorundayız. Ancak bu şekilde bir ulus aydınlığa kavuşabilir." sözünden hareketle bölgemizin değerli sanayicileriyle birlikte bu önemli vazife için taşın altına elimizi koyduk. Ülkemizin mesleki ve teknik anlamda eğitimli ve iyi donanımlı eleman ihtiyacını karşılamak için kurduğumuz okulumuz, eğitimde yedinci senesini başarılı bir şeklide tamamlıyor.  Değerli veliler, bizler, zaman zaman karşılaştığımız zorluklara ve olumsuzluklara rağmen öğrencilerimizden bir kişiyi bile kaybetmeyi göze almadık, almıyoruz da… Bizim için en büyük başarı budur. Öğrencilerimize başta eğitim-öğretim hayatları olmak üzere tüm girişimlerinde ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Çocuklarınıza olan desteklerinizin ve güvenin devamını temenni ederim” diye konuştu.

 

 

“YOLUNUZ VE BAHTINIZ AÇIK OLSUN”

 

Öğrencilere seslenen Sözdinler “ Sevgili öğrenciler, okula ilk başladığınız günden bugüne değin, eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizleri gelecekte başarıyla okulumuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır. Mezuniyetinizi tebrik ederim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” açıklamasında bulundu.

 

PLAKET VERİLDİ

 

Sözdinler’in konuşmasının ardından bayrak ve flama devir teslimi gerçekleştirildi. Törenin ardından okulu birincilikle bitiren İlayda Canik’e ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından başarı belgesi verirken, günün anısına okul birincisi İlayda Canik, mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Mezuniyet programı ise öğrencilerin şiir dinletisi ve folklor gösterisiyle sona erdi. Programda okula katkılarından dolayı Etimag Etiket Mat. Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. ile Özteks Fabricks Kumaşçılık San. ve Tic. A.Ş.’ye de ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından birer plaket verildi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10