3 saatte metrekareye 50 kilo yağış düştü

Cumartesi günü sabahın ilk ışıklarıyla birlikte aniden bastıran yağmur, üç saat içerisinde Çerkezköy'ü esir aldı. Sağanak, rögarların tıkanması nedeniyle alçak noktalarda sel baskÄ

Çerkezköy 15.06.2019 16:35:00 0
3 saatte metrekareye 50 kilo yağış düştü

Trakya’yı etkisi altına alan yoğun yağış, Cumartesi günü Çerkezköy’de hayatı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde bastıran yağmur ilçe merkezinde etkili oldu. Üç saat süren yağış özellikle alçak noktalarda etkisini gösterdi.

 

LOGARLAR TIKANDI

 

Cumartesi günü göle dönen Çerkezköy’de özellikle BSH kavşağında ve Kızılpınar mahallesinde rögarların tıkanması nedeniyle Çorlu istikametinden gelen araçlar ilçe merkezine girmekte zorlandı. İlçe merkezinde bir çok mahallede rögarlar taşarken, yaşanan su baskınlarında TESKİ ve Çerkezköy Belediye ekipleri uzun süre çalışma gerçekleştirdi. Ekipler tıkanan rögarların açılması için yoğun gayret gösterdi. Yaklaşık üç saat süren yağıştan Bağlık Mahallesi de nasiplendi! Özellikle Roman vatandaşların yaşadığı mahallede birçok ev sular altında kaldı. Zeminle düz taban olan evlerin içerisini yağmur suları doldurdu. Evleri yağmur suyu ile dolan vatandaşlar yetkililere de tepki gösterdi. Bir çok noktada yağışın etkisini göstermesi, baskınların yaşanması TESKİ ekiplerinin yetersiz kalmasına neden oldu. TESKİ ve Belediye ekipleri özellikle Emniyet güçlerinin aciliyetini dikkate alarak gösterdiği noktalarda çalışma yaptı.

 

VATANDAŞLAR YOĞUN ÇABA İÇİNE GİRDİ

 

Bu arada daha önceki yağışlarda birçok kez sular altında kalan İstasyon Mahallesi, yağıştan en fazla etkilen bölgeler arasında oldu. Yine Kumlu Geçit konutları, Gazi Osmanpaşa Mahallesi ve Yıldırım Beyazıt mahallesinde bulunan bir çok evinde bodrum ve birinci katlarını su bastı. Çerkezköy’de 100’ye yakın iş yeri sulara teslim olurken, bazı vatandaşlar kendi imkanları ile evlerindeki yağmur sularını tahliye etmeye çalıştığı gözlendi. Vatandaşlar, ailece kovalarla yağmur sularını tahliye etmek için gayret gösterdi. İlçe merkezinde sağanak yağışın ardından su basan kesimlerde vatandaşlar belediye ekiplerini bulamayınca rögar kapaklarını kendileri açmaya çalıştı. Vatandaşlar tıkanan rögarları açmak için yoğun bir çalışma içine girdi.

 

 

OKULUN DUVARI YIKILDI

 

Öte yandan yoğun yağışla birlikte Raif Dinçkök İlkokulunun istinat duvarı da yıkıldı. YKS sınavının da yapıldığı okulda çevreden kimsenin geçmemiş olması olası faciayı da önledi. Polis ve zabıta ekipleri okulun çevresini güvenlik çemberine alırken, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’te olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Çerkezköy Haber-Marmara Haber ortak canlı yayınına bağlanan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Tüm yağıştan zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay beni arayınca hemen Çerkezköy’e geldim. Hükümet konağı ve BSH kavşağından itibaren bütün mahalleleri gezdik. TESKİ’nin bütün ekiplerini Çerkezköy’e getirdim. Ekiplerin hepsi Çerkezköy’de hazır bekletiliyor. Tespit ettiğimiz tüm arızalarla önümüzdeki 6 aylık süreçte ilgileneceğiz” dedi.

 

 

 

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

 

Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre Ergene, Çorlu, Çerkezköy genelinde metrekareye yaklaşık 25 kilogram; Çerkezköy ilçe merkezinde ise metrekareye yaklaşık 50 kilogram yağış düştü. Çerkezköy’de sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğun sağanak yağışın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ yetkilileri ilçe merkezinde incelemelerde bulundu. Ani şiddetli yağış sonrası meydana gelen mağduriyetlerin giderilmesi ve gerekli çalışmaların yapılması için Belediye Başkanı Vahap Akay, başkanlığında kriz masası oluşturuldu.

 

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ilçe merkezinde şiddetli bir yağışın yaşandığını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Bu yağış sonrasında bazı yerlerde lokal olarak su baskınları meydana geldi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile incelemelerde bulunarak eksiklikleri tespit ettik ve zarar ziyan durumunu inceledik. Çok daha büyük sıkıntılar yaşanabilirdi. Ancak yapılan altyapı yatırımları sayesinde büyük bir sıkıntı yaşamadık. Altyapı eksiği olan yerlerimiz, ızgaraların yetersiz olduğu noktalarımız var. Kentimiz uzun süreli ciddi bir yağış aldı. Kızılpınar girişi, Halide Edip Adıvar Sokak, Kahraman Sokak, Kahyalar Sokak gibi sorun yaşanan noktaları tespit ederek, eksiklikleri gidermek adına yapılması gereken çalışmaları tespit ediyoruz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10