Yaz kuran kursları başladı

Çerkezköy İlçe müftülüğü her yıl okullar yaz tatiline girdiğinde ilçe genelinde açtığı yaz kuran kursları bu yılda devam ediyor. Çerkezköy İlçe Müftü  Vekili Mahmur Öztekin ?

Çerkezköy 17.06.2019 18:03:00 0
Yaz kuran kursları başladı

Çerkezköy İlçe Müftü vekili Mahmut Öztekin  yaptığı açıklamada, “Müftülüğümüzün bu yılki Yaz Kuran kursları her yıl olduğu gibi bu yılda ilçe genelindeki tüm camilerimizde ve müftülüğümüz kuran kurslarında 17 Haziran Pazartesi günü itibariyle başladı. 5 binin üzerinde katılım olan kurslarımıza 200 kişilik personelimiz eğitim verecek. Eğitim saatleri 10-13 olarak belirlendi ve bu saatler arası verilecek” dedi

“KURAN KURSLARINA BEKLİYORUZ”

Çerkezköy Müftülüğünün açtığı kuran kurslarına bu yıl bin kişilik eğitmen desteği sağlayarak katkı veren Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, müftülük personeline, velilere teşekkür eden Öztekin “Yaz kuran kurslarında eğitim-öğretim hizmetleri sevgi esasına dayalı olarak yürütülecektir.Kurs programı boyunca öğrencilere değerli olduklarını hissettirilecek, güler yüz, şefkat ve anlayış gösterilecektir. Kursta bulunmalarının önemi ve amacı kendilerine anlatılacaktır.Onlara dini vecibeler öğretilecek.Yaz kuran kursları  İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği kapsamında yapılan anlaşma ile yapılmaktadır. Yaz kuran kurslarının hedef kitlesini çocuk ve gençlerimiz oluşturmaktadır. 20 yaş ve üzerinde olan bireylerin yaz kuran kurslarına kaydı yapılmamaktadır.Bu yaş  grubunda olanlar  “Camilerde Kur’an Öğretimi Programı” kapsamında değerlendirilmektedir.Yaz kuran  kurslarına öğrenme yaşında alan genelde 6 yaş ile 12 yaş gurubunda olan çocuklarımız ağırlıklı olmaktadır”dedi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10