Çerkezköy'ü gururlandırdı

Türkiye Motosiklet Federasyonunun düzenlediği ve İznik Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlediği sezonun ilk yarışında grubunda birincilik kupası ile Çerkezköy'e dönen ÇEMİK sporcusu Soner Metinâ??

Çerkezköy 19.06.2019 18:50:00 0
Çerkezköy

"Türkiye Süper Enduro Yarışlarının İlk Ayak Şampiyonası" Bursa'nın İznik ilçesinde Elbeyli Er Meydanı'nda yapıldı. 

 

50 SPORCU KATILDI

 

İznik Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ve İznik Motosiklet Kulübü organizasyonu ile gerçekleştirilen yarışlar, yağışlara rağmen zorlu mücadele tamamlandı. 50 sporcunun katıldığı Süper Enduro sezon açılış yarışları çamur, toz, toprak, yağış ve zorlu parkurlar ile kıran kırana geçti. Yağışlar sonrası kayganlaşan parkurlarda sakatlıklara sebep olunmaması için taşlı ve ağaçlı bölgedeki geçişler iptal edilerek, yan taraftan sağlandı. Havanın zaman zaman yağışlı olması güzel görüntülere sahne olurken, sporculara, hakemlere ve fotoğrafçılara zor ânlar yaşattı.

 

Yağış ile birlikte parkurlardaki sporcuların düşme ânları seyircileri hem endişelendirdi, hem de bir o kadar heyecanlandırdı. Kupaların takdiminden sonra bütün sporcular ve sporseverler birlikte fotoğraf çektirdi. 

 

BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ

 

Hastalığı nedeniyle turnuvaya katılamadığını kaydeden Çerkezköy Motosiklet İhtisas Spor Kulübü Başkanı Mehmet Okuyan “ Türkiye Motosiklet Federasyonunun düzenlediği 1. ayak süper enduro şampiyonası, Türkiye şampiyonası Bursa- İznik'te yapıldı. Soner Metin arkadaşımız C Grubunda 13 rakibi arasında birinci olarak Türkiye şampiyonu oldu. Soner için inanılmaz bir başarı. Çünkü Soner ilk kez bu yıl yarışmaya çıktı. Geçen senelerde de tam katılamadı çalıştığı için, ara ara gitti. Şuan da bu puan usulüyle bu yıl 4 yarış var. Soner kardeşimiz büyük ihtimalle grubunda ilk üçe girecek ve B Grubuna yükselecektir” dedi.

 

 

“HEDEFİM ŞAMPİYONLUK”

 

Yarışmada birinci olduğu için mutlu olduğunu kaydeden sporculardan Soner Metin “ Motosiklet hayatım 7-8 yıldır var ancak ara ara dönemlerde yaptım. Bu yıl Enduro şampiyonasını takip etmeyi düşünüyorum. İnşallah yıl sonunda şampiyonluk hedefim var. Bu yarışta çok zorlandığımı dile getirmek isterim. Bayağı yağmurun çamurun altında oldu. Bundan sonra 3 yarış var. 1 ay sonra tekrar 2. ayak yarışı koşulacak, oraya da gideceğiz. Şampiyonluk yolunda ilerlemeyi düşünüyorum. Çerkezköyü gururlandırdığımız için çok memnun ve mutluyum” dedi.

 

“ÜYE SAYIMIZI ARTIRACAĞIZ”

 

Üye sayıları her geçen gün artığını kaydeden Çerkezköy Motosiklet İhtisas Spor Kulübü Başkanı Mehmet Okuyan “ Yeni üyelerimizi yavaş yavaş yarıştırıp, bu sporu sevdirmek istiyoruz. Biz bu işe gönül vermiş endurocular olarak yarışmalarda Çerkezköy’ün adını duyurmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

 

 Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10