Güngör: Vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz

Tepe Cami Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılacak olan içinde cami, Kur'an kursları, aş evi, taziye evi, düğün salonu, konferans salonu, müftülük binası, toplantı salonu, misafirhane gibi bir

Çerkezköy 19.06.2019 18:55:00 0
Güngör: Vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz

Kahvaltıya Çerkezköy İlçe Müftü Vekili Mahmut Öztekin, Tepe Camii Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Galip Güngör ve dernek üyeleri, AK Parti Belediye Meclis üyesi Sait Yazı,proje mimarı Ferhat Sarı katıldı.


TEŞEKKKÜR ETTİ

 

Kahvaltıda basın mensuplarına açıklamada bulunan Tepe Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Galip Güngör “Bugün sizleri tepe külliyesi hakkında bilgilendirme tanıtım yapmak için bir araya getirdik. Bu konuda bizlere destek veren Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, eski milletvekilimiz sayın Ayşe Doğan’a ,Eski Belediye Başkanımız Ali Ertem’e,Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız Süleyman Kozuva’ya,Çerkezköy Müftü vekilimiz Mahmut Öztekin’e , mimarımız Ferhat Sarı’ya siz çok değerli basın mensuplarımıza  şahsın ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.Bu arada en büyük destekçilerimiz hayırsever vatandaşlarımız ve siz değerli basın mensuplarımız olacaksınız.  Bu konuda hayırseverlerimiz daha şimdiden ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını bize bildirdiler. Projemizin bir an önce hayata geçirilmesi için tüm duyarlı hayırseverlerimizden ve sanayi kuruluşlarımızdan katkı ve desteklerini bekliyoruz. İnanıyorum ki  verilecek destekler ve katkılar ile bu proje iki yol içinde tamamlanacağını umuyoruz. Dolayısıyla tüm  vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz. Bu projede tüm halkımızın katkısı bulunacak”dedi.

 

 

4 BAĞIMSIZ BLOKTAN OLUŞACAK

 

Proje hakkında bilgilendirmede bulanan proje mimarı Ferhat Sarı’da “ Öncelikle şunu belirtmek istiyorum bu proje Trakya’da tek olarak hayata geçecek çık güzel bir proje olacak.Cengiz Topel Caddesi Cumhuriyet Mahallesi Feyzullah Toprak konutları karşısına yapılacak olan külliye 4 bağımsız bloktan oluşan ve 9 bin 906 metre karelik bir kapalı alana sahip olacak.İçinde iki minareli cami, taziye evi, yatılı kuran kursu, sosyal tesis, kreş, gençlik merkezi, müftülük hizmet binası, 500 kişilik konferans salonu, 750 kişilik düğün salonu, aş evi, kütüphane, çevresinde park alanları, otopark, çevreye duyarlı ve ekonomik bina merkezi, lokasyon olacak. Dört girişli binamız Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlendi. Günümüz mimarisini de içinde barındıracak olan muhteşem ve güzel bir eser olacak” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


 


0282 726 91 91
0282 747 65 10