İdari ve adli soruşturma sürüyor, vurgunun boyutu büyüyor

Geçtiğimiz hafta Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın Çerkezköy kamuoyuyla paylaştığı belediyedeki vurgun olayının yankıları sürerken biri firar 2 belediye personelinin soruşturma kapsa

Çerkezköy 23.06.2019 18:43:00 0
İdari ve adli soruşturma sürüyor, vurgunun boyutu büyüyor

Çerkezköy Belediyesi’ndeki imar ve ruhsat vurgunuyla ilgili kurulan komisyonun ardından İçişleri Bakanlığı’ndan gelecek soruşturma müfettişi beklenirken, şebekenin bilgisayar üzerinden veri yok ettiklerinin tespiti üzerine belediyenin savcılıktan talebiyle mahkeme kararıyla Perşembe günü siber suçlar polisinin belediyenin dijital verilerini yedeklemesinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden de konuyu soruşturmak üzere müfettiş sıfatıyla Dursun Öztürk görevlendirildi.

 

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

 

Cuma günü Çerkezköy Belediyesi’ndeki iskan, ruhsat, otopark hafriyat tahakkuk ve tahsilatlarındaki sahte belgeleri tespit ederek çalınan miktarı ortaya çıkartacak idari soruşturmanın ilk adımı atan Akay’ın ardından bazı müteahhitlerin Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’na giderek vurgunu yaptığı iddia edilen firari E.K.’den şikayetçi olurken, 6 dosyada ismi geçen R.E.’nin de savcılığa giderek adının bu olaya karışmasına sebep olan belediye çalışanı E.K. hakkında suç duyurusunda bulunacağı kaydedildi.

 

ŞİFRELERİNİN KULLANILDIĞINI İDDİA EDEREK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

 

Geçtiğimiz gün iddiaya göre belediyedeki bilgisayarından winkent programına D.E.’nin şifreleri ile girilerek eksiltmeler yapıldığı gerekçesiyle, vurgun ile ilgili soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan D. E. adlı kadın belediye çalışanının da şifrelerinin kendisi gibi serviste belediye çalışanı olan T. B. tarafından kullanıldığı gerekçesiyle önce büyükşehir tarafından görevlendirilen müfettişe, ardından da Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gidip soruşturma savcısı Hüseyin Özdemir’e yazılı müracaat ederek suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

 

2 BUÇUK YIL ÖNCE TEKLİF ETMİŞ

 

İddiaya göre belediyedeki vurgun olayını 2.5 yıl önce planlayan firari E.K., sinsi planını T.B.’ye anlattı. Bu teklifi o dönem kabul etmediği iddia edilen T.B.’nin daha sonra hangi tarihte bu işe başladığı ise gizemini koruyor. 22 Mayıs 2019 tarihinde Çerkezköy’deki bir müteahhidin dosyasında tespit edilen sahte tahakkuk ve tahsilat makbuzlarıyla ortaya çıkan vurgun olayında dosyalar karıştırıldıkça vurgunun boyutu da büyüdü.

 

RANT İŞTAHLARINI KABARTMIŞ

 

İddiaya göre bir müteahhidin harçları için 4’üncü ve 5’inci aylara belediye çalışanı E.K.’ye çek verdiğini söylemesinin ardından derinleştirilen soruşturmada aynı firmanın 2 tahakkuk fişinin eksik olmasıyla vurgunun boyutu büyürken otopark, iskan, ruhsat harcının ardından şebeke üyelerinin hafriyat harçlarında vurgun yaptığı da iddialar arasında yer aldı. Öyle ki şebeke 888 TL’lik harç tutarını belediyenin kasasına sadece 88 TL olarak yatırıp günlük harçlıklarını da bu yöntemle çıkartmış. Şebeke vatandaştan ve müteahhitlerden sahte tahakkuk ve sahte makbuzlarla sabah tahakkuk yapıp tahsilat yapmış, vatandaşa ruhsatını verip harcını tahsil edilmiş gibi gösterip aynı tahakkuk ve tahsilatı akşam olmadan bilgisayar sisteminden silerek binlerce lirayı cebine atmış.  Şebeke bastığı sahte tahakkuk ve tahsilat makbuzlarına verilen seri numaralarında önceki yıllarda belediyede işlem görmüş farklı seri numaralarını kullanarak sistemsel açıktan faydalanarak onlarca dosyada aylarca, milyonlarca liralık vurgun yapmış. 

 

“SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

 

Çerkezköy belediyesindeki vurguna ilişkin 2 kez basın açıklaması yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay  “Bu sahtekarlığın ucu kime dokunursa dokunsun, sonu nereye giderse gitsin sonuna kadar takipçisi olacağız. Kamuoyunda bu konuyla ilgili kulaktan dolma, sokaktan duyma söylemlerle değil elde ettiğimiz bilgi ve belgelerle tüm verileri cumhuriyet savcılığımıza ileterek Çerkezköy halkının kaybolan hakkını geri alarak Çerkezköy halkına hizmet olarak geri iade edeceğiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını üç beş kanı bozuğa yedirmeyeceğiz. Ben namuslu müteahhitlerimizin varlığına inanıyorum. Onlar da bizim gibi cumhuriyet savcılığına giderek konuyla ilgili suç duyurusunda bulunsunlar ki suçlu ile suçsuz ayırt edilebilsin. Biz şuanda oluşturduğumuz komisyonla Çerkezköy’deki tüm ruhsatları sil baştan gözden geçiriyoruz. Gerek bizim dönemimizde gerek bizden önce hukuka aykırı yapılmış hangi işlem varsa bunu hukuka bildirerek hukuka uygun hale getireceğiz. Çerkezköy halkı müsterih olsun. Ne onların hakkını birilerine yediririm ne de birinin hakkını yerim. En az onlar kadar halka hizmetin hakka hizmet olduğu bilincindeyim” diyerek bu sürecin hem adli hem de idari takipçisi olacaklarını belirtti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


 


0282 726 91 91
0282 747 65 10