Ödüller sahiplerini buldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Marmaraereğlisi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü işbirliği ile, okullarda çevre bilinci aşılamak ve öğrencilere atık pil toplama alışkanlığ

Tekirdağ 24.06.2019 15:51:00 0
Ödüller sahiplerini buldu

Marmaraereğlisi Belediyesi gerçekleştirdiği kampanya ile geleceğin teminatı gençlerde geri dönüşüm bilincinin oluşturulması ve çevreye ve insan sağlığına zarar veren atık pillerin toplanarak geri dönüşümünün sağlanmasını amaçlanıyor. Atık pillerle ilgili toplumsal farkındalık oluşturmak adına pillerin çöpe atıldığında suya, toprağa karışarak çevreye ve sağlığa verdiği zarar topluma anlatılmaya çalışılıyor.

 

ÖDÜLLERİ TESLİM EDİLDİ

 

Toplanan miktarlara göre ilce bazında, 75. Yıl Cumhuriyet  Ortaokulu masa tenisi takımı, Sultanköy İlkokulu spor seti ve  Yeniçiftlik Nizamettin Demirdöven İlkokulu ise satranç seti ve eğitim tahtası ödülü kazandı. Düzenlenen programda ödüller Marmaraereglisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Belediye Başkan Yardımcısı Sinem Özüpek ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ozan Deniz tarafından, okul müdürlerine ve öğrencilere teslim edildi.

 

“ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

Marmaraereğlisi Belediye başkanı Hikmet Ata programda yaptığı konuşmada ‘’Öncelikle kampanyaya katılan tüm okulları ve öğrencileri tebrik ediyorum. Bu kampanyayla hem atık pillerin doğaya vereceği zararın önüne geçilmesini, hem de atık pilleri ayrı ayrı toplayarak gelecek nesillere temiz çevre sunmayı ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz.’’ dedi.

 

Haber/Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10