Şarköy'de bebek kütüphanesi açıldı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Şarköy İlçe Halk Kütüphanesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığına ait ilk ve tek olma özelliği taşıyan Bebek Kütüphanesi bölümünün açılıÅ

Şarköy 26.06.2019 17:28:00 0
Şarköy

HEDİYELER DAĞITTI

 

Dün gerçekleştirilen açılışa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Barut, İlçe Jandarma Komutanı Hasan Doğan, Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Başçavuş Serkan Kotel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mümin Bayır, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hamide Çakır ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü personeli katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı anaokulu öğrencileri ile birlikte Bebek Kütüphanesinin açılışını gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Sayın Aziz Yıldırım, katılımcı aileler ve çocuklarla yakından ilgilenip boyama ve hikâye kitapları hediye etti. Açılış sonrası 2018 yılında Şarköy Kültür Merkezi’nde faaliyete başlayan ilçe halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi bölümlerinde incelemelerde bulunan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri koleksiyonlar hakkında bilgi aldılar.

 

“GELİŞMİŞ BİREYLER HEDEFLENMEKTEDİR”

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Barut yaptığı açıklamada “ Sosyal Devlet olma prensibiyle sosyal statü ve etnik arka planı gözetmeksizin geleceğimizin teminatı olan bütün bebeklerimiz ve çocuklarımız için ücretsiz olarak hizmete açılan “Bebek Kütüphanesi” ile çocuklara küçük yaşlarda kitap ve kütüphane sevgisini aşılamanın yanı sıra vatan ve millet bilinci gelişmiş bireyler yetiştirmek hedeflenmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığına ait ilk ve tek Bebek Kütüphanesi olan Şarköy Bebek Kütüphanesi bünyesinde katılımcılara Duyu Eğitimi, Müzik, Oyun, Yoga, Etkileşimli Kitap Okuma, Öz Bakım Eğitimi ve Yabancı Dil eğitimi ile ilgili çeşitli etkinliklerin yapılması planlanmaktadır. Bu etkinliklerin yanı sıra Yaşam Beceri Atölyeleri aracılığı ile çocukların bedensel, bilişsel, sosyal ve duygusal yönden gelişimlerine katkı sağlayacak faaliyetler gerçekleştirilecektir. Bebek Kütüphanesi’ne bebekleri getiren ebeveyn, bakıcı, eğitmen ya da bebekle ilgilenen diğer aile efradına da gerekli eğitimler verilecek ve kütüphaneden azami ölçüde fayda sağlanacaktır. İnsan güzel bir geleceğe ancak bugün iyi ve doğru olan işler yaparak sahip olabilir. Türkiye’nin gelecek yıllarda ilim ve bilim alanında önemli bir noktada olmasına katkı sağlayacağına inandığımız Bebek Kütüphane sayılarının her yıl katlanarak artmasını umuyor ve Şarköy 0-3 Yaş Bebek Kütüphanesinin milletimize ve devletimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

 

Haber/Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10