Uygulama bahçesinde meyve yetiştirecekler

Büyükşehir Belediyesi  İsmet İnönü İlkokulu okul aile birliği, öğretmen, öğrenci işbirliği ile okulun atıl durumunda bulunan 150 metrekarelik uygulama bahçesi olarak değerlendirildi.

Kapaklı 27.06.2019 17:16:00 0
Uygulama bahçesinde meyve yetiştirecekler

42 SINIF MEYVE FİDANİ DİKTİ

 

Çevre ve doğa sevgisinin yeni nesillere aktarılması için okullarda uygulama  bahçelerinin oluşturulması ve bu tür projelerin uygulanması çok önem arz ettiğini kaydeden Okul Müdürü Murat Bektaş “ Okul idaremizin çalışmalarıyla  her sınıfın bir fidanı olsun projesi çerçevesinde, okul  bahçesinde  42  sınıf meyve fidanı dikildi. Okul bahçesi ve uygulama bahçesinde Mart, Nisan ve Mayıs ayı boyunca yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında öğrencilerimizle fidanların bakımı ve sulamasını gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz kendi diktikleri fidanları suladı ve bakımında sorumlu oldu” dedi.

 

“YETİŞMESİNİ GÖZLEMLEDİLER “

 

Bektaş  "Öğrencilerimin uygulama sayesinde sınıf ortamında öğrendiklerinden daha fazla bilgiyi bahçede edindiğini düşünüyorum. Her aşamada görev alan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz sınıf ortamında pamukta ve saksıda yetiştirdikleri fideleri , toprakla buluşturarak yetişmesini gözlemlediler. Bizim için her mekanın okul, her olayın da bir kazanım olduğunu görmekteyiz. Öğrencilerimiz öğretmenleri nezaretinde okul bahçesine; domates, salatalık, patlıcan, biber, çilek, kabak, kara lahana, marul, mısır vb. bitkileri ekerek yetişmeni gözlemlediler” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10