Büyükşehir'den Şarköy'e 3 milyonluk yatırım

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Şarköy ilçesinde yaptırdığı cemevi törenle açıldı. 3 milyon TL'ye kazandırılan cemevinin bin 238 metrekare alan üzerine inşa edildiğini ve toplam bin 558

Şarköy 29.06.2019 09:24:00 0
Büyükşehir

Şarköy İstiklal Mahallesi'nde gerçekleştirilen açılış törenine, Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, TESKİ Genel Müdür Vekili Dr. İbrahim İçöz, Şarköy Cemevi Dernek Başkanı Cafer Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

558 METREKARE KAPALI ALANA SAHİP

 

Törende ilk konuşmayı gerçekleştiren Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Bülent Doğan gerçekleştirdi. Konuşmasında Cemevi'nin fiziki yapısı ve koşulları hakkında bilgi veren Doğan, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projeleri arasında yer alan Şarköy Cemevi'ni hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bin 238 metrekare alan üzerine inşa edilen ve toplam bin 558 metrekare kapalı alana sahip olan Şarköy Cemevi bodrum, zemin, 1 normal olmak üzere toplam 3 kattan oluşuyor. Tesis bünyesinde çok amaçlı salon, yemekhane, idari ofisler, cem alanı, sohbet alanı, kütüphane, 2 derslik, teras, cenaze odası, morg, misafir odası, mutfak, depolar ve teknik birimler yer alıyor. Ben, sözlerimi tamamlarken cemevi'mizin tüm Şarköylü vatandaşlara hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Şarköy’e kazandırılan cemevi için için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a teşekkür eden Cemevi Dernek Başkanı Cafer Kılıç, "Yıllardan beridir Şarköy'ümüzde Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın bir araya geleceği, etkinlikler düzenleyip ibadet edeceği bir Cemevi yoktu. Bizlerin bu önemli eksiğini karşılayan kıymetli büyüğümüz Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak'a teşekkür ediyoruz. Gerçekten taleplerimizi karşılayacak donanımlı bir bina kazandırdı bizlere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu anlamda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra bizlere düşen yeni binamızda düzenleyeceğimiz etkinliklerle kültürümüzü, örf, adet ve geleneklerimizi tüm vatandaşlara doğru şekilde anlatmak olacaktır. Hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum" diye konuştu.

“İSLAM İNANICI ÖZÜNÜ İNSAN SEVGİSİNDEN ALIR”

Programda konuşan Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, "Hak, Muhammed, Ali ve ehlibeyt sevgisine dayanan bizim İslam inancımızda, insana gösterilen saygı ve insana yapılan hizmet Allah'a yapılan en büyük ibadettir. Alevi İslam inancına sahip bizler için Cemevleri ibadethane, Cem'imiz de ibadettir. Bizim İslam anlayışımızda Allah'ın, doğanın ve insanın birliğine inanılır. Yaradan ve yaratılan arasında ayrılık yoktur. İnsan Allah'a en yakın olan varlıktır. İnsanın yüzünde Allah'ın nuru vardır. Alevilik İslam inancı özünü insan sevgisinden alır. Bu duygu ve düşüncelerle doğrudan insana dokunan ve bizler için çok önemli ve değerli bu yatırımın yapımında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak olmak üzere tüm herkese teşekkür ediyorum" dedi.

“BİZLERİN BOYNUNUN BORCUDUR”

Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var yaptığı açıklamada ise  “2018 yılının başında Cemevi'nin temel atma töreninde ilçe başkanı olarak bulunmuştum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile birlikte Şarköy'ümüz için birçok projeyi hayata geçirecek ve daha güzel bir Şarköy'ü ortaya çıkaracağız. Şarköy Belediyesi olarak, tüm hemşerilerimizin ibadetlerini ve etkinliklerini en iyi şekilde yapabilmesini sağlamak bizlerin boynunun borcudur. Ben, sözlerime son verirken Cemevi'nin Şarköy ve tüm Tekirdağ'a hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

“YENİ BİR DEĞER KAZANDIRIYORUZ”

Tekirdağ halkına her alanda en kaliteli hizmeti vermeyi ile edindiklerini kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Güzel Tekirdağ'ımıza yeni bir değer daha kazandırıyor olmanın mutluluğuyla yeniden bir aradayız. 2. hizmet dönemimize yoğun bir tempoyla başladığımız böyle bir dönemde, halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz tarihten bu yana Büyükşehir Belediye Meclisimiz, 11 ilçe belediye başkanımız, mahalle muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve siz değerli halkımızla el ele vererek mavi gözlü kentimizde büyük bir dönüşümü gerçekleştirdik.  Halkımıza her alanda en iyi hizmeti verme ilkesiyle hizmet yolunda gece gündüz çalışırken dini, kültürel ve sosyal hizmetleri ihmal etmemiz de söz konusu olamazdı. Geçtiğimiz yıl temelini attığımız Şarköy Cemevi'nin açılışını hep beraber gerçekleştiriyoruz. Cemevleri, Alevi ve Bektaşi canların, Yaradanla bir oldukları, bütünleştikleri, Allah'a sığındıkları, dargınların barıştığı, aşlarını aynı sofrada bölüştükleri, manevi değeri yüksek yerlerdir. Sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma anlayışı ile tüm canlarımızla gönül köprüleri kuruyoruz. Ülkemizin 81 vilayetinden yurttaşlarımızın, bir arada, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşadığı Tekirdağ ilimizde herkesi kucaklıyoruz. Alevi ve Bektaşi canlarımızın, cem olacakları, sevgilerini ve aşlarını paylaşacakları Şarköy Cemevimizin açılışını yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Şarköy Cemevimizde çok amaçlı salon, aşevi, derslikler ve kütüphane yer alıyor. Böylece Şarköy ilçemize çağımızın tüm teknolojik imkânlarının kullanıldığı, özgün ve estetik bir mimari anlayışla inşa edilen bir Cemevi kazandırmış olduk. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 2018 yılında Muratlı Cemevi'mizi de hizmete sunduk. Şarköy Cemevi, güzel Tekirdağ'ımıza kazandırdığımız 2. cemevidir. Hizmete sunduğumuz Muratlı ve Şarköy Cemevlerimiz, çok değerli canlarımızın sevgi, kardeşlik, yardımlaşma ve hoşgörü iklimi içerisinde bir araya gelmelerine ve ibadetlerini yerine getirmelerine vesile olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bugün temelini attığımız Şarköy Cemevimizin, Atatürk Devrimlerinin ve Laik Cumhuriyetin yılmaz savunucusu olan Alevi ve Bektaşi canlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Manevi değeri böylesine yüksek olan bir günde sözlerimi Büyük Tasavvuf Şairi Yunus Emre'nin bir dörtlüğü ile bitirmek istiyorum; Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım, Sevelim sevilelim, Dünya kimseye kalmaz." şeklinde konuştu.

“İNANCIM SONSUZDUR”

Albayrak’ın konuşmasının ardından programda son olarak Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız konuşma gerçekleştirdi. Kaymakam Yıldız” Alevi vatandaşlarımız, vatanına milletine bağlı yüreği Atatürk sevisiyle dolu insanlarımızdır. Bu mekânda ülkemizin birlik ve beraberliğinin her zaman sergileneceğine dair olan inancım sonsuzdur. Alevi insanımız, her zaman bu ülkeye sahip çıkmıştır. Bu ülkenin temelinde, harcında emekleri vardır Alevi insanımızın. Ben bu duygu ve düşüncelerle canların buluşacağı Cemevimizin hayırlar getirmesini diliyor, bu güzel tesisin yapımında emeği geçen başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu. Konuşmaların ardından cemevinin açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10