Kent Konseyinde Özdemir yeniden başkan

Kapaklı Kent Konseyi 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı dün Kapaklı Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirdi. Kongrede mevcut başkan Arzu Demir'in tek listesi oy birliği ile seçilirken, yeni y

Kapaklı 29.06.2019 09:47:00 0
Kent Konseyinde Özdemir yeniden başkan

Kent Konseyi, 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı dün saat 14.30’da Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda toplandı.

DİVAN SEÇİLDİ

Bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde istiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede divan başkanlığına Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Güven, divan katip üyesi Kadir Arıcı ve Dr. Çiğdem Uslu oy birliği ile seçildi. Divan üyelerinin belirlenmesinin ardından Kent Konseyinin görev süresi içinde yaptığı çalışmaların yer aldığı slayt gösterisi yapıldı.

“HEPİMİZİN KATKISI ÖNEMLİDİR”

Mevcut başkan Arzu Özdemir’in tek aday girdiği seçimlerde Özdemir oy birliği ile yeniden başkanlığa seçildi. Seçimin ardından konuşma gerçekleştiren Özdemir “ İlçemizin daha yaşanabilir bir kent olması için kent sakinlerinin katkısı çok önemlidir. Bir yörede yaşayanların sorunlarının çözümüne yönelik çaba ve tavırlar sergilemesinin istediği kurumların başında yerel yönetimler gelir. Ancak, yerel yönetimlerin kentleşmesinin getirdiği sorunların çözümü için ayırdıkları kaynaklar sınırlıdır. Bu nedenle sorun çözücü planların yapılması gerekmektedir. Bu anlamda Kent Konseylerinin ve kent sakinlerinin yaşanabilir bir kent olmasında katkısı çok önemlidir. Ortak akıl, hesap verme, katılım, yönetişim ilkelerini gözlemleyip sorgulamalı, takip etmeli, gerektiğinde fikir ortaya koymalıyız. Tamamen gönüllülük esasına dayalı aktif ve üretken insanların hiçbir karşılık beklemeden sosyal yardım, sosyal dayanışma, hoşgörü, faydalı olma ve fikirlerin birleştiği çatı Kent Konseyi’dir. Kente sahip çıkma bilinci hemşericilik, dayanışma, çevreye ve doğaya sahip çıkma bilinciyle yaşayan toplulukların artması için sizleri bu çatıda toplanmaya davet ediyorum. Genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum.‘’ dedi.Özdemir’in konuşmasının ardından yeni yönetimde belli oldu. Özdemir başkanlığındaki yeni yönetimde  Zühre Dökmeoğlu, Ali İlgen, Seçkin Dilsiz, Burak Ceyhun, Ersan Karamehmetoğlu, Nizamettin Çoban, Hayati Çakan, İbrahim Çetintaş, Furkan Bolat, Yusuf Çetin yer aldı. Toplantıda Kapaklı Kent Konseyinde engelli ve çocuk meclislerinin kurulması kararlaştırılırken, toplantı dilek ve temennilerin ardından tamamlandı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10