Yeşil bayrak ödülünü kazanıp Eko okul oldular

TÜRÇEV tarafından yürütülen Eko-Okullar projesi kapsamında, çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan program değerlendirmesi sonucunda "Yeş

Çerkezköy 30.06.2019 09:02:00 0
Yeşil bayrak ödülünü kazanıp Eko okul oldular

2018-2019 eğitim-öğretim yılı Yeşil Bayrak Ödülüne hak kazanan okullar içinde Özel Çerkezköy Uğur Ortaokulu da bu ödülü kazanan okullar arasında yer aldı.

 

“ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜK”

 

Özel Çerkezköy Uğur Ortaokulunun iki yıl boyunca sürdürdüğü “Çöp-Atık ve Geri Dönüşüm” konusuyla TÜRÇEV tarafından uygulanan “EKO Okul Yeşil Bayrak” ödülünü almaya hak kazandı.

 “EKO Okullar” öğrencilerin çevresel konulara olan ilgisini hem sınıf çalışmalarıyla hem de toplumsal etkinliklerle arttırmayı amaçlayan ve çevre eğitimini destekleyen uluslararası bir program olduğunu kaydeden Özel Çerkezköy Uğur Ortaokulu Müdürü Tuğba Zenginal “ Özel Çerkezköy Uğur Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri, idarecileri ve velileri birlik olarak, okul öğrencilerinden oluşan Eko-Tim’in önderliğinde, iki yıl boyunca doğayı ve çevreyi korumaya yönelik etkinlikler düzenledi. Bu çalışmalar sonucunda Özel Çerkezköy Uğur Ortaokulu, eko-okul olarak uluslararası bir eko-etiket olan Yeşil Bayrak Ödülü’ne layık görüldü” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’E GETİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ”

 

Zenginal “ Özel Çerkezköy Uğur Ortaokulu olarak Eko Okul Projesi kapsamındaki çalışmalarımızı iki yıl boyunca devam ettirdik. Bu yıl ’çöpler ve atıklar’ temalı çalışmalarımızı ortaokul ve tüm zümreler eco- team ve öğrencilerimiz ile işbirliği içerisinde yürüttük. 2 yıldır ciddiyetle yürüttüğümüz çalışmalarımız sonunda meyvelerini vermeye başladı. Özel Çerkezköy Uğur Okulları olarak Çerkezköy’de bir ilke imza attık ve Dünyaca prestijli yeşil bayrağı Çerkezköy’e getirmenin gururunu yaşıyoruz. Eko-Okul Projesi geleceği kurtarmanın projesidir. Bizler Özel Çerkezköy Uğur Okulları olarak “Geleceği yetiştirmek için geleceği kurtarmak” gerektiğini biliyor ve anlatıyoruz. Umarız öncülüğünü yaptığımız bu projeler diğer okullarda da hızla yayılarak Türkiye’nin hatta daha iyi bir dünyanın temelini atmamızı sağlar. Eğer çocuklarımızı evrensel değerlere sahip bireyler olarak yetiştirmeye başarabilirsek temelde yaşanan tüm sorunları çözmüş oluruz. İki yıldır yürüttüğümüz ‘’Eko Okul Projesi’nde emek veren Uğur’lu öğrencilerimize, proje sorumlusu Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Erdem Civelek’e ve destek veren tüm Uğur ailemize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10