Yüceer: Acılar ilk günkü gibi taze

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer 2 Temmuz 1993'te gerçekleşen Sivas katliamının yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayınladı. CHP'li Yüceer 35 insanımızın ka

Tekirdağ 2.07.2019 15:36:00 0
Yüceer: Acılar ilk günkü gibi taze

Yüceer, “Yüreklerde Maraş’ın, Çorum’un acısı henüz tazeyken, o acılar öylece yüreklerimizin bir köşesinde duruyorken, 2 Temmuz 1993 günü barbarlık bir kez daha yüzünü gösterdi.”  dedi. Sivas katliamının tarihimizin en acı olaylarından biri olduğunun altını çizen Yüceer, “o gün sadece 35 can yanmadı, tüm insanlık yandı” dedi.

 

MESAJ PAYLAŞTI

 

Yüceer yaşanan bu acı olayın faillerinin hala adaletin önüne çıkarılmamasının vicdanlarımızda büyük bir yaraya sebep olduğunu kaydetti. Yüceer mesajında  “ 26 yıl önce yaşanan katliamın failleri hala adaletin önüne çıkarılmadı, faillerin cezalandırılmaması tüm vicdanları sızlatıyor.” dedi. Madımak Katliamının aydınlatılmaması yaşanacak yeni acılara sebep olacaktır diyen Yüceer, ceza alması gerekenlerin kollanmaması gerektiğini vurguladı. Madımak’ta katledilen insanların barış ve kardeşlik uğraşında olan insanlar olduğunu ifade eden Yüceer, kardeşlik ve barış için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. CHP’li Yüceer binlerce yıldır hoşgörü ve kardeşliğin hakim olduğu bu topraklarda iktidar uğruna hala kin ve nefret tohumları ekildiğini mesajında belirtti. Geçmişte yaşanan acılardan ders almamız gerektiğine değindi. Yüceer, bu toprakların adalet ve hoşgörü ile ilelebet kardeş olarak yaşaması özleminde olduklarını söyledi. Yüceer, “Madımak’ta hayatını kaybeden tüm canlara Allah’tan rahmet diliyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.” dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10