Beş ilçeye ambulansları teslim edildi

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Süleymanpaşa, Kapaklı, Çorlu, Ergene ve Muratlı'ya kazandırılmak üzere altı ambulansın devir teslim töreni gerçekleştirildi. İl Sağlık Müd

Tekirdağ 4.07.2019 13:22:00 0
Beş ilçeye ambulansları teslim edildi

Törene Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Cengiz Becerir ve sağlık personelleri katıldı.

 

SAYIMIZ 63 OLDU

 

İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, devir teslimi yapılan ambulanslarla birlikte ambulans sayısının 63’e çıktığını kaydederek, “Altı adet ambulansı teslim etmek için buradayız. Daha önce de dört ambulans kısa bir süre önce hizmete girmişti. Sayın Valim, 33 tane 122 istasyonumuz var. Toplam personel sayımız 384 bunlara UMKE ekibi de katarsak, 125 kişi daha katabiliriz. Bugün katılan ambulanslarımızla birlikte ambulans sayımız 63’e çıkmakta. İnşallah ambulanslarımız hayırlara vesile olur. Kazasız belasız güzel bir şekilde hizmet eder.” diye konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Törende konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ”Ambulans bugünün vazgeçilmez araçlarındandır. Sağlık konusu söz konusu olduğunda vazgeçilmezliği ortadadır. İçindeki donanımıyla, personeliyle bugünün ambulansları geçmişimizdeki bazı hastanelerden bile daha donanımlı haldeler. Neredeyse içinde küçük ameliyatların bile yapılabileceği ambulanslarımız var ve bu sebeple rahatsızlığı olan kişiler bulunduğu yerden en yakın sağlık kuruluşuna gelene kadar bile içeride müdahale edilebiliyor. Ambulanslar, sağlık merkezleriyle iletişim halinde olduğu için hastalara anında müdahale edilebiliyor, görüş alışverişinde bulunulabiliyor. Ben bunları bize temin eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, Maliye Bakanımıza ve bunları kullanan personellerimize teşekkürü bir borç bilirim. “ dedi. Konuşmaların ardından ambulans anahtarları Vali Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından ambulans şoförlerine teslim edildi.

 

 

 Haber/Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10