Ruhsat vurgununda düğümü KOM çözecek

Çerkezköy Belediyesi'ndeki imar vurgunuyla ilgili belediyenin ortaya çıkardığı 47 usulsüz ruhsata ilişkin soruşturma savcısının geçtiğimiz günlerde açtığı davada soruşturmayı Kaç

Çerkezköy 8.07.2019 09:39:00 0
Ruhsat vurgununda düğümü KOM çözecek

Belediyesi’ndeki ruhsat vurgunuyla ilgili yapılan araştırmalarda ortaya çıkan 47 dosyadan 15’inin sahibi, geçtiğimiz günlerde belediye veznesine ilk kez resmi kanaldan yaklaşık 260 bin TL’yi yatırarak ruhsatlarını iptal olmaktan kurtarırken, kalan 32 dosya için belediyenin bu hafta iptal işlemlerine başlayacağı öğrenildi.

 

SORUŞTURMADAKİ DÜĞÜMÜ ÇEKLERİ ARKASINDAKİ CİRO ÇÖZDÜ

 

Bazı müteahhitlerin KOM’daki ifadeleri sonrası vurgun şebekesinin çalışma yöntemleri de deşifre edildi. Bir firmanın ödemesi gereken 180 bin TL’nin 90 bin TL’sinin şebekeye nakit olarak verildiği, kalan 90 bin TL’lik parçalı çeklerin ise yine şebekenin belediyede biri firari, biri görevdeki 2 elemanı tarafından ciro edildiği öğrenildi. Çerkezköy Belediyesi’ndeki ruhsat vurgunuyla ilgili 47 dosyada 1 milyon 159 bin liralık vurgunu ortaya çıkartan yetkililer, bunun 159 bin TL’lik bölümünün Büyükşehir Belediyesi’nden olduğunu saptarken, kalan 1 milyon TL’nin 260 bin TL’lik kısmı olayın ortaya çıkmasıyla birlikte ruhsatların iptal olmaması için belediye veznelerine yatırıldı. Geri kalan yaklaşık 730 bin TL’lik zararın bu hafta yatıp yatmayacağı, hangi ruhsatların iptal olacağı, konuya ilişkin Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yapacağı kamuoyu bilgilendirmesinde netlik kazanacak. Firari Erkan K.’nin yakalanması için de soruşturma savcısı yakalama kararı çıkarttı. 

 

DAVA SONRASI NETLİK KAZANACAK

 

Çerkezköy Belediyesi’nde yuvalanan, kurdukları yöntemle önce çarpan etkisiyle vezneyi çarpıp ardından ürettikleri sahte tahakkuk ve sahte tahsilat makbuzlarıyla müteahhitleri dolandıran, hatta daha da ileri giderek bilgisayardaki verileri eksilterek kamuyu zarara uğratan şebekenin tüm bu işlemleri nasıl bir şemayla yaptığı,  makbuzları hangi matbaalarda nasıl bastırdığı KOM’un yapacağı titiz çalışma sonrası netlik kazanacak. KOM’da ifade veren bazı müşteki şüphelilerin ifadeleri, şebekenin üyelerini şimdiden birbirine düşürürken, öte yandan belediyeye ilk kez resmi kanaldan para yatırarak ruhsatlarını alan 15 dosya sahibinin zanlılardan şikayetçi olup olmayacakları savcılığın hazırlayacağı iddianame sonrası açılacak davada netlik kazanacak.

 

Haber: Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10