Zabıtadan pazarcı esnafına sıkı denetim

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, semt pazarında pazarcı esnafları dolaşarak, ilçede bulunan semt ve üretici pazarlarının standart niteliklere kavuşturulması, pazar esnaf?

Kapaklı 8.07.2019 15:22:00 0
Zabıtadan pazarcı esnafına sıkı denetim

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı pazar denetim ekipleri, ilçede kurulan halk pazarlarında tezgahlardaki teraziler ve etiketler kontrol edildi. 


ETİKET KONTROLÜ YAPILIYOR

 

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptıkları denetimlerde, satışa sunulan ürünlerin etiket kontrolünü, pazarcıların satış yaptıkları tezgahların belirlenen mevcut çizgi dışına taşırmaması, pazarın ve tezgahların düzeni, sebze ve meyvelerin uygun şartlarda satılıp satılmadığını kontrol ediyor. Ayrıca ekipler terazileri denetleyerek etiket kontrolü yapıyor.

 

UYARILARDA BULUNDULAR

 

Tezgahları dolaşarak fiyat etiketlerini denetleyen zabıta ekipleri, tezgahlara çürük sebze ve meyve yer alıp almadığını da kontrol etti.  Rutin denetimlerin devam ettiğini belirten ekipler “Yaptığımız denetimler kapsamında  vatandaşlarımızın daha bilinçli ve sağlıklı alışverişlerini sağlayabilmek amacı ile pazarda fiyat etiketi başta olmak üzere çürük mal satıp satmadıklarını kontrol ediyoruz. Yapılan denetimlerde esnafımız hem bilinçlendiriliyor hem de eksikliklerini giderme konusunda uyarılıyor. Önce uyarılan esnaf daha sonra yapılan kontrollerde aynı hatayı tekrar etmişse o zaman cezai işlem uygulanıyor. Hedefimiz ceza kesmek değil ancak vatandaşımızın hakkı ve sağlığı her şeyden önemlidir” dedi. 

 

Haber/Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10