Ruhsat harcına karşılık daire satın almış

Çerkezköy Belediyesindeki ruhsat vurgunun ortaya çıkmasının ardından kayıplara karışan Fen İşleri çalışanı  Erkan K'nin Kızılpınar'daki bir müteahhitten inşaat mühendisi R

Çerkezköy 9.07.2019 18:06:00 0
Ruhsat harcına karşılık daire satın almış

Dün sabah saatlerinde Çerkezköy Adliyesine meclis üyesi avukat Bulut Becerik ile giderek soruşturma savcısı Hüseyin Özdemir ile görüşen Belediye Başkanı Vahap Akay yaptıkları iç denetimde müteahhitlerin n Erkan K’ya verdikleri bazı çeklerin arkasını cirolayan belediye çalışanı L. A.’nın soruşturma kapsamında açığa alındığını belirterek, soruşturma savcısına ek belgeleri sundu. Adliye çıkışında konuşan Başkan Akay “ Biz belediye olarak bu olayın ortaya çıkmasının ardından her bilgi ve belgeyi cumhuriyet savcılarımızla paylaştık. Bugün de yeni elde ettiğimiz bilgi ve belgeler ışığında delilleri soruşturma savcısına sunduk. Bu konuyla ilgili Başta mağduriyetine inanan vatandaşlarımız olmak üzere müteahhitlerin de elindeki bilgi ve belgelerle Çerkezköy Adliyesine gelerek bu bilgileri sayın savcılarımızla paylaşmalıdırlar. Belediyemizdeki ortaya çıkardığımız bu olay öyle sağda solda konuşulacak, hafife alınacak, göz yumulacak sıradan bir olay değildir. Çalınan tüyü bitmemiş yetimin, milletin yani kamunun malıdır. Bende Çerkezköy’ün Belediye Başkanı olarak bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi.

 

 

SAVCILIK YAKALAMA KARARI ÇIKARTI

 

Önceki gün L. A.’nın da açığa alınmasıyla birlikte açıktaki personel sayısı dörde çıkarken,ruhsat işlemlerinde yolsuzluk saptanan 47 dosyadan 23’ü belediye veznesine paralarını yatırıp ruhsatlarını alırken, geri kalan 24 dosyanın akibeti de önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Vurgun olayın ortaya çıkmasıyla birlikte gizemli bir şekilde ortadan kaybolan Erkan K.’nın yakalanması için savcılık yakalama kararı çıkartırken, Erkan K.’nın gazabına uğrayan bazı müteahhitler ve vatandaşların Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürlüğü(KOM) da ve savcılıkta verdiği birbirinden ilginç ifadeler şeytanın dahi aklına gelmeyecek vurgun yöntemini deşifre etti.  

 

SÜLÜM OSMAN’I AKILLARA GETİRDİ

 

35 bin TL yatırmak için belediyeye gelen vatandaşa hemşeri frekansı ile yaklaşan Erkan K.” Abi sana bir çay söyleyeyim. Sen yorulma otur. Ben işleri halledeyim’ diyerek 35 bin TL’yi alıp sahte tahakkuk ve tahsilat makbuzunu vatandaşa vererek hem belediyeyi hem de vatandaşı tokatlaması meşhur ‘Sülüm Osman’ ın hikayelerini akıllara getirdi.

 

SAHTE BELGEYLE GERÇEK RUHSATIVERİP KIZILPINAR’DAN DAİRE ALMIŞ

 

Çerkezköy belediyesindeki vurgun olayanın tirji komik boyutları da gün yüzüne çıkmaya çıkarken, iddialara göre  Erkan K’nin Kızılpınar’daki bir müteahhitten inşaat mühendisi Rahmi Ö.’yü şahit göstererek belediyede yatıracağı ruhsat harçlarına karşın 170 bin TL tutarında kızılpınar’dan bir daire aldığı da iddia edildi. Öte yandan Erkan K’nin harç karşılığı aldığı dairenin ise akıbetinin ne olacağı ise yeni bir tartışma konusu oldu.


Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10