Hedefimiz tüm sahil şeridinde mavi bayrakları dalgalandırmak

2018 Mali Destek Programları kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Temiz Çevre, Temiz Kumsallar, Mutlu Yarınlar" projesinin kapan

Şarköy 10.07.2019 18:10:00 0
Hedefimiz tüm sahil şeridinde mavi bayrakları dalgalandırmak

Şarköy’de gerçekleştirilen Süleyman Altınok, Atatürk Parkı ve Marmaraevleri önü halk plajlarının mavi bayrak açılış törenine CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, TESKİ Genel Müdür Vekili Dr. İbrahim İçöz, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Şarköy önceki dönem Belediye Başkanı Süleyman Altınok, TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Atabey Baytöre, Trakya Kalkınma Ajansı   Genel Sekreteri Mahmut Şahin, daire başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

“HALKIMIZ MAVİ BAYRAKLARIN DENETÇİLERİ OLACAKTIR”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş “Biz, TÜRÇEV olarak 1993 yılından bu yana Türkiye’de mavi bayrakların dalgalanması için çalışmalar yürütmekteyiz. 93 yılından bu yana Türkiye’deki Mavi Bayrak sayısını daima yukarı taşıdık. Bugün Türkiye’deki Mavi Bayrak sayısını 463’tür. Gururla söylüyorum ki; dünyada mavi bayraklı sahillerimiz ile İspanya ve Yunanistan’ın ardından üçüncü sıradayız. Mavi Bayrak sadece denizin temizliğini temsil etmiyor. Deniz suyu kalitesi, çevre güvenliği, çevre eğitimi gibi farklı kriterlerimiz var. Mavi Bayrak’ın kalitesinin arttırılmasındaki en büyük unsur bu sahilleri kullanan halkımızdır.Halkımız mavi bayrakların denetçileri olacaktır” diye konuştu.

 

TEKİRDAĞ ZOR OLANI BAŞARDI

 

Türkiye genelinde mavi bayrakların sekiz tanesinin Tekirdağ’da dalgalandığını kaydeden Karataş “ Zor olan Marmara denizine bayrak asmaktı. Tekirdağ bu anlamda zor olanı başardı. Geçmişte, Şarköy’de 2 tane Mavi Bayraklı plajımız vardı fakat Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile çalışmaya başladıktan sonra bayrak sayımız hızlı bir şekilde artmaya başladı. Mavi Bayrak demek çocuklarımızın güvenle yüzdükleri ve en önemlisi engelli vatandaşlarımızın rahatça yararlanabildiği plajlar demektir. Engelli vatandaşlarımız, bugün burada Mavi Bayrak’ı asacağımız Atatürk Parkı’nda 1 kilometrelik bir alandan kesintisiz bir şekilde faydalanabiliyor. Bu uzunluk şuan Türkiye’de en uzun engelli olanağı anlamına geliyor. Ben, Mavi Bayrak’ın Tekirdağ’da dalgalanmasını sağlayan başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Bayraklarımız Tekirdağ’a hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

 

 

“İSMİMİM VERİLMESİ ONUR VERİCİ “

 

Mavi bayrak kazandırılan plaja isminin verilmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Şarköy önceki dönem Belediye Başkanı Süleyman Altınok” 1989 yılından bu yana Şarköy Belediyesi’nde çeşitli hizmetlerde bulundum. İnsanın yaşarken bir yaşam alanına isminin verilmesi kadar onur verici bir şey yok. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a Şarköy sahillerinin iyileştirilmesinde gösterdiği çabadan dolayı teşekkür ediyorum. Mavi Bayrak sayısının artması kendisinin gösterdiği bu çaba sayesindedir” diye konuştu.  Altınoluk’un ardından konuşan Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var “ Göreve geldiğimizden bu güne kadar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Şarköy için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Görev süremiz boyunca Şarköy’ü daha da iyi yerlere getirmek için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Mavi Bayraklı plajlarımızın Şarköy’e hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

“BİRLİKTE BİR ÇOK PROJEYE İMZA ATTIK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte birçok proje imza attıklarını kaydeden Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin “ Birlikte bir çok proje yürüttük. Şarköy’ün turizmde kalkınması ve marka şehir olması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Şarköy Belediyesi ile beraber çalışmaya devam ediyoruz. Şarköy kalkınınca Tekirdağ; Tekirdağ kalkınınca Trakya kalkınacak. Ben desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanız Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

“BAYRAKLARI KAYBETMEMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

 

Mavi bayrak almanın çok zor, kaybetmenin ise çok kolay olduğunu kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Biz, kazandığımız bayrakları kaybetmemek için çalışmaya devam edeceğiz. Tekirdağ, tüm ilçeleri ile birçok güzelliğe sahip bir şehir. Hedefimiz, tüm sahil şeridinde Mavi Bayrakları dalgalandırmaktır. Marmaraereğlisi, Süleymanpaşa ve Şarköy tarihi dokuları bünyesinde barındırıyor. Bu kapsamda Miras Atölyesi I ve Miras Atölyesi II projelerini hayata geçirdik. Büyükşehir Belediyemizin 5 temel vizyonundan biri olan turizm alanında yatırımlar yapmaya ve Tekirdağ’ı ülkemizin önde gelen turizm merkezlerinden biri haline getirme hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz değişim ve dönüşümü hep beraber görüyor ve yaşıyoruz. Geldiğimiz durum itibariyle bugünümüz dünümüzden daha güzel; yarınlarımız ise bugünümüzden daha güzel olacak. Buna yürekten inanıyorum. Sevdamız Tekirdağ diyerek çıktığımız hizmet yolunda halkımıza en iyi hizmetleri vermeye ve halkımızın yaşam standardını yükselten yeniliklere öncülük etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mavi Bayraklı sahilimizin hizmete sunulmasında emeği geçen personelimize ve paydaşlarımıza teşekkür ediyor, tüm bu hizmetlerimizin güzel Tekirdağ’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

 

Törende son olarak konuşan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan “ Mavi Bayrak, temiz deniz ve güvenli sahiller demektir. Biz Tekirdağ Milletvekilleri olarak şehrimizin kalkınması için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Mavi Bayraklı sahillerimiz Tekirdağ’ımıza hayırlı olsun” dedi. Konuşmaların ardından mavi bayrak slogan yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edilirken, slogan yarışmasında birinci olan Cansu Gören, ikinci olan Mehmet Hikmet Çiçek ve üçüncü olan Gürkan Can’a ödüllerini Şarköy önceki dönem belediye başkanı Süleyman Altınok takdim etti. Cankurtaranlık mesleğinde 13’üncü yılını dolduran ve bu süre içerisinde yüzlerce hayat kurtaran Hasan Miraz da Altın Cankurtaran ödülüne layık görüldü. Miraz’a ödülü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından verildi. Törende ayrıca TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş tarafından Tekirdağ sahillerinin Mavi Bayrak kazanmasında emeği geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Şarköy önceki dönem belediye başkanı Süleyman Altınok ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e plaketleri takdim edildi. Deniz yolu ile getirilen mavi bayrak’ın teslim edilmesi ve göndere çekilmesi ile program sona erdi.

 

 Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10