Çerkezköy TSO'dan Bakü'ye çıkarma

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası heyeti 8-11 Temmuz tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye iş gezisi organizasyonu düzenledi. İş gezisi programı kapsamında Çerkezköy Ticaret ve Sanay

Çerkezköy 12.07.2019 14:19:00 0
Çerkezköy TSO

İş gezisine Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Arslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Çetin, Mustafa Ogün Asıl, Murat Narçın ve oda heyeti katıldı.

 

 

“KARDEŞ ÜLKELERİZ”

 

Oda heyeti Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gerçekleştirilen iş gezisi kapsamında ilk olarak Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek, Büyükelçi Erkan Özoral ile görüşme gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “ Türkiye ve Azerbaycan yalnızca komşu ülkeler değil, iki devlet bir millet olarak tanımlanması gereken kardeş ülkelerdir. Bu nedenle bugün kendimizi evimizde gibi hissettiğimiz kardeş ülkemiz Azerbaycan’da olmaktan dolayı çok mutluyuz. Azerbaycan’da bir yatırım ortağı arayan firmalarımızın karşılıklı olarak kendi sektörlerinden firmalar ile yapacakları görüşmelerden de oldukça umutluyuz. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak hizmet verdiğimiz bölgede plastik, ilaç ve inşaat malzemeleri üretimi gibi sektörlerde Azerbaycan’la ticari ilişkiler kuran üyelerimiz de mevcut. Sağlam bir temel üzerine kurulan bu bağın daha da gelişmesi için KOSGEB’in tecrübesiyle KOBİ’lerimizi bir araya getirdiğimiz bu ziyaretimizin hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Misafirperverliğiniz için teşekkür ediyor, sizleri de en kısa zamanda ikinci eviniz Çerkezköy’e bekliyoruz” dedi.

TİCARET OLANAKLARI HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

Ziyaretin ardından heyet Bakü Ticaret Müşavirliği ve Azerbaycan Cumhuriyeti Küçük ve Orta İşletmelerin Desteklenmesi Ajansı (KOB)’u ziyaret etti. Heyet burada Azerbaycan'da ticaret olanakları hakkında bilgi aldı.Oda heyeti Büyükelçilik ziyaretinin ardından Türkiye Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği (TÜİB) ile buluştu. İki kurum hakkında yapılan tanıtım sunumlarının ardından, Oda Heyeti ve TÜİB Üyeleri, TÜİB iş birliği ile düzenlenen programda B2B görüşmelerde bulundu.Heyet burada yapı, inşaat, mimarlık, makine, otomasyon, medikal, ilaç ve sağlık hizmetleri alanlarında hizmet veren firma temsilcileri bir araya geldi.

TEKNOLOJİ PARKI İNCELENDİ
Oda heyeti Bakü programının son gününde Sumgayit Teknolojiler Parkı'nı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Sumgayit Teknolojiler Parkı üretim tesislerini inceleyen Oda Heyeti, Park'ın Uluslararası Yönetim Müdürü Elçin Amirkhanov'dan da bilgi aldı.

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10