Toprak: Ayçiçeğinde bu yılda rekolte bekliyoruz

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak son günlerde yağan yağmurların ayçiçeğinde çiftçilerin rekolte beklentisini yükselttiğini belirtti. Toprak geçen yıl buğdayda beklenen

Çerkezköy 15.07.2019 20:40:00 0
 Toprak: Ayçiçeğinde bu yılda rekolte bekliyoruz

Hasan Toprak, geçen yıl buğday üretiminde hayal kırklığı yaşadıklarını ve bu yıl ise beklenen rekoltenin üzerinde verim aldıklarını belirtti. Toprak, “Geçen yıl hava koşulları çiftçimizin beklentileri doğrultusunda gerçekleşmediğinden buğdayda beklediğimiz rekolteyi elde edemediğimiz gibi  rekoltemizin çok çok altında hasat gerçekleştirmiştik. Ancak bu yıl şükürler olsun ki buğdayda yüzümüzü güldürdü ve dekara beklentimizin üzerinde bir verim elde edildi. Geçen yıl bir dekardan 150-200 kilo buğday elde edilmişti bu yıl ise beklentimiz 350-400 kilogram dolayındaydı. Ancak Allah çiftçimizin yüzünü buğdayda güldürdü ve dekara 450-500 kilo ürün elde edildi.Buğdayda beklentimizin üzerinde bir verim elde etmiş olmamız bizleri ziyadesiyle memnun etti” dedi.

AYÇİÇEĞİNDE DE ROKOR ÜRETİM BEKLİYORUZ

Çerkezköy Ziraat odası Yönetim Kurulu başkanı Hasan Toprak,geçen yıl Çerkezköy ve Kapaklı çiftçileri olarak  ayçiçeğinde son yılların en büyük rekoltesini elde ettiklerini ve bu yıl geçen yılın rekoltesini de geçeceklerini, rekolte beklentilerinin daha fazla olacağını dile getirerek, “Çerkezköy ve Kapaklı çiftçileri olarak  bölgemizde geçen yıl ayçiçeğinde son yılların en çok rekoltesini elde etmiştik.Bu yılda hava koşulları tam çiftçimizin beklentisi doğrultusunda gitmesi ve ayçiçeğinin son günlerde  yağan yağmurlar ile yeterli yağış alması ile geçen yılın rekoltesini bir buçuk kat ile iki katı kadar üretim elde edeceğimizi tahmin ediyorum ve bu nedenle geçen yılın rekorundan daha fazla rekor bir üretim elde edeceğimizi umuyoruz. Ayçiçeği tarlalarında yaptığımız incelemelere göre tahminimiz dekar başına arazinin dürümüne göre 200- 275 kilogram arasında bir verim alınacağını gösteriyor.Bu hasat yılında buğday’dan sonra Ayçiçeğinde de rekor kırmış olacağız”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10