Kozuva: Yapıcı ol, yanında olalım Biz yapıcıysak, sen bizim yanımızda ol

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısında görüşülen 2 gündem maddesi meclis üyesi Rahmi Yılmaz'ın red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi. Rahmi Yılmaz'ın yapÄ?

Çerkezköy 17.07.2019 19:35:00 0
Kozuva: Yapıcı ol, yanında olalım Biz yapıcıysak, sen bizim yanımızda ol

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında yapıldı. Saat 16:30’da Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya, Gürkan Kesim, Halil İbrahim Kart, Kenan Sağlam, Metin Taşdelen, Rasim Bilgen, Samet Toz, Bülent Bilecen, Sami İkizler, Saim Buyruk, Sinan Sifil ve Aktaş Güler dışındaki meclis üyeleri eksiksiz katıldı.

RED OYU VERDİ

Açılış ve saygı duruşunun ardından 2019 yılı Haziran ayı gelir-gider bütçe izleme raporları ve mizan görüşüldü. Gündem mafddesi ile ilgili bilgi veren Oda Genel Sekreteri Hakan Gel, “2019 yılı Haziran ayı geliri 1 milyon 81 bin 648,64 TL, gider 181 bin 180,35 TL, kasa mevcudu 887,65 TL, banka mevcudu ise 2 milyon 988 bin 773,78 TL” dedi. İlgili gündem maddesi oyçokluğu ile kabul edilirken, Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz red oyu verdi.

BURS YÖNERGESİNİN GÜNCELLENMESİ KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantı Karşılıksız Burs Yönergesi’nin güncellenmesi konusunun görüşülmesi ile devam etti. Oda Genel Sekreteri Hakan Gel “Öğrencinin başka bir kuruluştan burs veya kredi almaması’ şartı kaldırıldı. Bursun devam etmesi için ‘öğrencinin alttan dersi kalmamış olması’ şartı getirildi” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından söz alan Rahmi Yılmaz “2 yıllık öğrencilere ve ara sınıfta başvuru yapanlara burs verilmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. 3 ayda bir yayınlanan dergi için 40 bin TL harcandığını söyleyen Yılmaz, dergi yerine daha fazla öğrenciye burs verilebileceğini söyledi. Bunun üzerine konuşan ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, üniversiteye başlarken ekonomik durumu iyi olan bir öğrencinin ara sınıflarda ekonomik durumunun bozulabileceğini kaydederek, bu nedenle ara sınıfta da burs verilmeye devam edilmesi gerektiğini söyledi.

“ÖNER, BİZ DE SENİN YANINDA OLALIM”

İlgili gündem maddesi de Rahmi Yılmaz’ın red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Rahmi Yılmaz’a seslenerek “Çerkezköy’e, Kapaklı’ya, Saray’a bir katkıda bulunmak istiyorsanız böyle muhalefet ile katkıda bulunamazsın. Gel buraya öner, biz de senin yanında olalım. Bize 'kardeşim böyle bir şeyler yapalım ne diyorsunuz?' de. Oda seçimlerinden sonra yaptığımız bütün toplantılarda sadece ve sadece sen muhalefetsin iyiye de kötüye de kötü diyorsun. Güzel, başarılı şeyler olduğu zaman canın iyi şeyler yapmak da istiyor ama elin gitmiyor” dedi.

“HERKES CEBİNDEN HARCIYOR”

Rahmi Yılmaz’ın kırıcı muhalefet yaptığını söyleyen Kozuva “Muhalefet olman gerekiyor ol tabi ki ama yapıcı muhalefet ol lütfen. Sen kırıcı muhalefetsin. Açık ve net söylüyorum yap ve öner. Bu odada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Sen de burada yöneticilik yaptın, sen de cebine 1 lira para koymadın. Hiç kimse de koymuyor. Herkes cebinden harcıyor. Biz herkesin parasını kendi paramız gibi harcamayı çok iyi biliyoruz. Buradaki arkadaşlarımızın hepsi böyle” dedi.

MUHALEFET BÖYLE YAPILIR

Kozuva “Sakın 30 kişilik 40 kişilik bu meclisi sadece sen savundun sanma. Yapıcı ol, yanında olalım. Biz yapıcıysak eğer gel sen bizim yanımızda ol. Muhalefet böyle yapılır” dedi. Söz alan Rahmi Yılmaz da meclis toplantılarının gündem maddelerinin tartışılması gereken ortamlar olduğunu belirterek “Ben yaklaşık 25 yıldır meclis üyesiyim. Burada bütün arkadaşlarımız fikrini söyleyecek, tartışılacak. Tartışıldığı zaman her zaman doğru şeyler ortaya çıkar” dedi.

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10