Öztrak, Tekirdağ'da gazetecilerle buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve T

Tekirdağ 21.07.2019 08:38:00 0
Öztrak, Tekirdağ

Derneğin yeni binasında düzenlenen kahvaltının ardından Öztrak ve beraberindekiler gazetecilerle sohbet ederek onların sorularını yanıtladı. Gazetecilerin ve gazetecilik mesleğinin önemine dikkat çelen CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, gazetecilerin siyasilerle vatandaşlar arasında köprü görevi gördüğünü belirtti. CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör de Tekirdağ’da yerel basının çok önemli bir aşama kaydettiğini belirtirken, yerel basının desteklenmesi gerektiğini de kaydetti. Toplantıda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak o ilk dönemde yaşadıkları sıkıntıların tamamen bittiğini belirterek “Bize destek olan sizin derneğiniz oldu” dedi ve gazetecilere teşekkür etti.

 

“BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZLERİNDENDİR”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da ülkemiz gibi basının da zor günler geçirdiğini belirtti. Tüm zorluklara rağmen Tekirdağ’da tek çatı altında bir araya gelmeyi başaran Tekirdağ basınını tebrik eden Öztrak, basının demokrasinin vazgeçilmezleri arasında yer aldığını söyledi.

 

“EKONOMİ GİDEREK DARALIYOR”

 

Öztrak, ekonomik krizle ilgili de konuşarak “İktidar ne kadar büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğumuzun ya farkında değil, ya da görmek istemiyor. Bu işleri aspirin tedavileriyle, pansumanla geçiştirmeye çalışıyor. Ama dönüp baktığınız zaman manzara hiç de onların düşündüğü gibi değil” dedi. İnsanların borcun altında ezildiğini kaydeden Öztrak, ekonominin giderek daraldığını söyledi. Ülkemizin çok ciddi sıkıntıların içinden geçtiğini söyleyen Öztrak, “Demokratik standartlarımız düşüyor. Hukuk önemli ölçüde yıpranıyor. 24 Haziran’dan bu yana Türk halkının cebi, Türk halkının tenceresi her gün boşalıyor. Her gün biraz daha fakirleşiyoruz. Türkiye’de dikkatle izlenmesi gereken birçok gelişme oluyor. Türk demokrasisi sürekli ve her gün biraz daha kan kaybediyor. Kuvvetler ayrılığı diye bir şey kalmamaya başladı. Ulusal medyanın giderek havuzlaşmaya, yandaşlaşmaya başladığı bu ortamda Türk demokrasisinin en önemli unsurları olarak yerel medya ortaya çıkıyor” dedi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Ülkemizde yerel medyayı susturmak için ciddi bir çabanın olduğunu savunan Öztrak  “Türk demokrasisi adına son derece üzücü bir gelişme ve bunun önüne geçebilmek adına biz elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı. Toplantıya katılan Batı Marmara Gazeteciler Derneği Başkanı Şaban Kardeş de Türkiye'de son yıllarda intihar vakaları ve icra olaylarının arttığını, fakat bunların haber yapılmasının istenmediğini, gerçeklerin vatandaştan gizlenmeye çalışıldığını belirterek “Siz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, muhalefet partisi olarak Türkiye'de son iki yılda intihar eden insan sayısını, son iki yılda iflas eden işletmelerin sayısını, icralardaki dosya sayısını kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz” sorusunu sordu. Soruyu yanıtlayan Öztrak “Ağustos 2018’de kriz zirve yaptığında biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir ekonomi masası kurduk. Ve o ekonomi masasında işten çıkarmaları, intiharları, iflasları konuştuk. Biz tüm bunları tek tek takip ediyoruz. Ve buralardaki gelişmeleri de zaman zaman kamuoyu ile paylaşıyoruz. Türkiye'de insanların ekonomik olarak zor durumda olduğunun ben her basın toplantısında en az 2 cümleyle altını çiziyorum. Bence elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

 

KUYRUK ÇİLESİNİ GÜNDEME GETİRDİ

 

Gazeteci Şaban Kardeş, Çerkezköy Devlet Hastanesi başta olmak üzere Tekirdağ’daki hastanelerde yaşanan kuyruk çilesini ve Tekirdağ’ın eğitimdeki durumu da dile “Bugün eğer biz Türkiye'de ciddi sıkıntılar yaşıyorsak bunun temeli eğitim. Gelecekte Türkiye'yi ve Tekirdağ'ı eğitim olarak nerede görüyorsunuz?” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak geçen dönem göreve ilk geldiğinde okul yaparak işe başladığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak “Tekirdağ'ın en önemli ihtiyaçlarından birisi o gelen çocuklara doğru düzgün eğitim verebilmek” diyerek Tekirdağ Tekirdağ’daki öğrenci sayısının her yıl arttığını kaydetti. Türkiye’de sağlık sisteminin de çökmeye başladığını söyleyen Öztrak, sağlık alanında insanların zorluklarla karşı karşıya kaldığını dile getirdi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10