Yaşam alanlarına atılan çekirdek kabukları çevre kirliliği yaratıyor

Çerkezköy'ün gözde mekanlarından olan Tepe Piknik Alanı'nda yerlere atılan çekirdek ve kuruyemiş kabukları hem çevre kirliliği hem de görüntü kirliliği oluşturuyor.

Çerkezköy 26.07.2019 19:42:00 0
Yaşam alanlarına atılan çekirdek kabukları çevre kirliliği yaratıyor

Yerlere atılan çekirdek kabukları ve diğer kuruyemiş kabuklarının hem görüntü kirliliği açısından, hem çevre sağlığı açısından sakınca yarattığı belirtildi. Yetkililerden edinilen bilgiye göre çekirdek kabuklarının üzerinde bulunan tuzlar, özellikle yağmurlu havalarda eriyerek çimenlere, kaldırım taşlarına ve çevreye ciddi boyutta zararlar veriyor. Bu tarz kabukların özellikle çimenlerden ve parke taşlarından temizlenmesinin de çok zor olduğu belirtildi.

 

TEMİZ VE YAŞANILABİLİR ÇEVRE İÇİN YAŞAM ALANLARINI TEMİZ TUTALIM

 

 Özellikle halkın toplu yaşam alanı olan yerlerde herkesin bu konuda duyarlılık göstererek yerlere hiçbir şekilde çekirdek kabuğu ve diğer kuruyemiş kabuklarını atmamaları gerektiğini belirten yetkililer “Daha temiz ve yaşanabilir bir Çerkezköy için herkesin duyarlı olması gerekiyor” dedi.

 

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

 

Park ve piknik alanları yanında çekirdek, kuruyemiş, kabuklu yiyecekler satışı yapanların ürünü müşteriye verirken yanında kabuklarını atabileceği kese kağıdı, poşet vermeleri gerektiğini ve böylece kabuklu kuruyemiş yiyenlerin kabuklarını poşete yada kese kağıdına atarak çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçilebileceğini kaydeden yetkililer, yaşam alanlarının temiz tutulması konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek “Herkes üzerine düşeni yapmalı  bu kentte yaşayan herkesin  başlıca görevlerinden biri de çevre ve yeşil alanların temiz tutulmasıdır” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10