Cumhuriyet TIR'ına Çerkezköy'de büyük ilgi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ülkemizin kurtuluşu için başlattığı Milli Mücadelenin 100. yılında hazırlanan

Çerkezköy 28.07.2019 17:06:00 0
Cumhuriyet TIR

Milli Mücadelenin 100.  Yılında Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Samsun’dan yola çıkarak Türkiye’nin dört bir yanını gezen Cumhuriyet TIR’ı önceki gün Çerkezköy’e ulaştı. Cumhuriyet TIR’ının açılışında kurdele kesilmezken, kurdele vatandaşlar tarafından hep birlikte çözüldü. Cumhuriyet TIR’ının açılışına Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Erdal Zengin, Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, Belediye Meclisi Üyeleri Beytullah Çoşkun, Dilek Köksal, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve ilçe yönetimi, CHP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Rahim Tunca, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan ve Şube yönetimi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak ve şube yönetimi, Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği (TRAMDED) Başkanı Rüstem Tuna, Çerkezköy Kent Konseyi  Gelen Sekreteri Hüseyin Ülger, Erzurumlular Dernek Başkanı Edip Nurettin Akın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 “ATATÜRK’Ü HER ZAMAN YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Açılış öncesi konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, “Samsun’dan başlayıp, Amasya Genelgesi, Erzurum Kongresi ve Sivas Kongresiyle başlayan kurtuluş mücadelemiz bugünlere geldi. Bu yıl cumhuriyetimizin kurtuluş savaşının 100’üncü yılı. Bizler Atatürkçü Düşünce Derneği olarak etkinliklerimize devam edeceğiz. Unutturulmaya çalışan Atatürk’ü her daim yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“HEDEFİMİZ TÜRKİYE’NİN 81 İLİNİ DOLAŞMAK”

 

Orhan’ın ardından konuşan ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Melek Esmer de konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Milli mücadelenin yüzüncü yılı. ‘Rotamız Atatürk’ diyerek 3 tane TIR’ımızla yola çıktık. Hedefimiz 81 il ve tüm ilçeleri tek tek dolaşmak. Gittiğimiz her yerde halkımız bizi sevgiyle karşılıyor. Amacımız değerlerimize sahip çıkmak. Atatürkçü Düşünce Derneği 351 şubesiyle Türkiye’nin her köşesinde küçük küçük çoban ateşi şeklinde yanmakta. Atatürk’ü unutturmayacağız” dedi.

 

 

BU MÜCADELE SÜRECEK

 

Törende son konuşmayı Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı yaptı. Yılancı, “Milli Mücadelenin 100’üncü yılı dolayısıyla etkinliği gerçekleştiren ADD Genel Merkezi’ne teşekkür ediyorum. Atatürk ilke ve devrimlerinin ne kadar önemli olduğunun farkına varmalıyız. Coğrafyamızda yaşanan gelişmeler bu devrimlerin ne kadar önemli olduğunu bizlere hatırlatıyor. Bu mücadele sürecek. Aydınlanma süreci dünyanın hiçbir yerinde geriye doğru gitmemiştir. Bu düşüncelerle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

TIR’DA NELER VAR?

 

Cumhuriyet TIR’ının içerisinde milli Milli Mücadelenin hemen hemen her safhasının dile getirildiği görseller, Atatürk’ün Cumhuriyet ve devrimlerle ilgili görseller, İstiklal Madalyası, 10.Yıl Madalyası’nın yanı sıra Türkiye’de ve dünya ülkelerinin Atatürk’le ilgili  çok sayıda yayını, Atatürk’ün ölümünü yayımlayan yerli ve yabancı gazetelerden oluşan basılı malzemeler ve panolar, Cumhuriyet Kadınlarının fotoğrafları, Türkiye Büyük illet Meclisinin İlk Meclis binasının fotoğrafı, Atatürk’ün fotoğrafları yer alıyor. Cumhuriyet TIR’ı önünde açılan stantlarda da Cumhuriyeti ve Milli Mücadeleyi simgeleyen çeşitli objeler, Türk Bayrakları, üzerinde Atatürk’ imzası bulunan bileklikler, eşarplar, cüzdan gibi çeşitli objelerin satışı yapılıyor.

 

 

OKUDUĞU ŞİİRLER İLE İLGİ ODAĞI OLDU

 

Çerkezköy’de doğan ve yaşamını Çerkezköy’de sürdüren 83 yaşındaki Münevver Güçlü Cumhuriyet TIR’ı açılış töreni sonrası kendi yazdığı Cumhuriyet şiirleri ve Atatürk şiirleri vatandaşlar tarafından ilgi gördü. Yoğun talepler nedeniyle şiirlerini defalarca heyecanla okuyan Münevver Güçlü yediden yetmişe herkesin ilgi odağı oldu. Cumhuriyet TIR’ın pazartesi akşamına kadar Kent Park’ta ziyaret edilebilecek.

 

 

Haber / Seyit SÜREN

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10