"Üretim ve istihdamı artıracak çözümler üretilmeli"

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ayhan Ege, yaptığı yazılı açıklamada ekonomiyi değerlendirdi. Ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğimizi söyleyen Ege, "Ülkemiz zor

Çerkezköy 29.07.2019 14:35:00 0

Ülkemizin ekonomik manada zor günlerden geçtiğini kaydeden Ege, “Bereketli topraklara sahip güzel ülkemizde temel gıda maddelerinin temini gün geçtikçe zorlaşmakta, satın aldığımız gıda ürünlerinin kalitesi düşmekte ve doğallıktan gitgide uzaklaşmaktadır.  Elektrik, su, doğalgaz ve internet gibi günümüzün temel ihtiyaçları artık hepimizin cebini yakmaktadır. Kira bedelleri artık vatandaşın alım gücünü düşürecek noktaya gelmiştir. Evet, ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir ve bize de bir miktar zorluk tabii ki düşecektir. Fakat bu zorluklar dayanılmaz bir noktada olmamalıdır. Hükümet, sorunların tek çözümü olarak vergiyi artırmak yerine üretim ve istihdamı artıracak çözümler üretmelidir” dedi.

 

“VATANDAŞIMIZ HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPIYOR”

 

Vergi artırmanın çözüm olmadığını söyleyen Ege “Halkın cebinde parası bittiği gün artık devletimiz ne şekilde gelir elde edebilir? Vatandaşlarımız her türlü fedakarlığı yapmaktadır. Birçok zorluğa katlanmaktadır. Velhasıl aziz milletimiz görevini fazlası ile yapmaktadır. Esnafımızın işleri yeteri kadar iyi değil. Kira, elektrik, vergi ve benzeri giderler zorlukla karşılanma noktasına geldi. Unutmayalım ki esnafımız okul, cami gibi toplumun ortak kullanımı için yapılan bir çok yapıya en çok destek olan insanlardır.  Birçok esnafımız gizlice fakir fukaraya yardım etmektedir. Gelirinde düşüş olan esnafımızın da doğal olarak bu yardımları yapması daha da zorlaşmıştır. Sportif faaliyetlere yaptıkları sponsorluk ve para yardımları durma noktasına gelmiştir” dedi.

 

“VATANDAŞI EMEĞİ, FAİZ VE VERGİLERE GİDİYOR”

 

Maddi sıkıntıların toplumda gerginliğe sebep olduğunu kaydeden Ege “Alacak verecek meseleleri yüzünden istenmeyen olaylar yaşanmaktadır. Ekonomik sorunlar evlerde huzursuzluğa sebep olmaktadır. Özellikle esnafımızın yaptığı gizli yardımlar toplumsal kaynaşmayı arttırmakta iken, şimdi fakir fukara kendisine uzanan yardım ellerinin azaldığını gördükçe üzüntüye düşmektedir. Hükümetin acil bir şekilde bu sorunları çözmesini beklemekteyiz.  Akaryakıt,  elektrik, su, doğalgaz gibi sanayinin temel kaynaklarındaki yüksek vergiler ürün fiyatlarının yükselmesine çalışanların ise gelirlerinin azalmasına sebep olmaktadır. Vatandaşın emeği, üretimi, alın terinin karşılığı faize ve dolaylı vergilere gitmektedir. Son yıllarda stadyumlara, hipodromlara aktarılan kaynakların tarıma, hayvancılığa ve sanayiye aktarılması gerektiği kanaatindeyiz. Ülkemize fayda vermeyecek hiçbir yatırımı doğru bulmuyoruz” dedi.

 

“DÜNYANIN EN ZENGİN ÜLKESİYİZ”

 

Ülkemizin tabii kaynakları, yer altı ve yerüstü kaynakları ile dünyanın en zengin ülkesi olduğunu kaydeden Ege “Verimli topraklarımız, su sıkıntısı olmayan ve çalışkan insanları ile müreffeh bir ülke olacak imkanlara sahibiz. Gençlerimiz çalışmaya teşvik edildiği takdirde büyük işler başarabilecek yetenektedirler. Bundan seksen yıl kadar önce modern uçaklar üretebilen, altmış yıl evvel ise yerli otomobili yapabilmiş bir ülkeyiz. Çok değil daha yirmi yıl kadar önce son derece ileri teknolojilere sahip cep telefonlarını mühendislerimizin önemli çalışmaları ile kendi ülkemizde yerli ve milli olarak üretiyorduk. İnsanlarımız çok zeki ve yeteneklidirler. Çok kıymetli mühendislerimiz ve uzmanlarımız vardır. Bu imkanlar doğru kullanıldığı takdirde dünyaya bizim yön vermemiz kaçınılmaz olacaktır. Ülkemizin ileride çok daha yaşanabilir bir ülke olacağına inancımızda şüphe yoktur” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10