Emniyetten 'Sahte Para' uyarısı

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kapaklı Atatürk mahallesinde kurulan küçük ve büyükbaş kurbanlık pazarlarında vatandaşlara sahte para veya dolandırıcılık olaylarına karşÄ?

Kapaklı 31.07.2019 15:11:00 0
Emniyetten

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, kurbanlık pazarlarında sahte para konusunda bilgilendirici broşürler dağıttı.

 

UYARIDA BULUNDULAR

 

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla "Sahte Para Kurbanı Olma" sloganıyla başlatılan çalışma kapsamında, Kapaklı Atatürk Mahallesinde kurulan hayvan pazarında broşür dağıtarak sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı satıcıları uyardı. Dolandırıcıların bayram öncesi özellikle canlı hayvan pazarlarını hedef seçtiğini belirten ekipler, satıcılara sahte paranın gerçeğinden nasıl ayırt edileceği konusunda uygulamalı bilgi verdi.

 

“TÜCCARLARIMIZI DOLANDIRABİLİYORLAR”

 

Ekipler yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla gerekli tedbirlerin alındığını ve hayvan pazarında vatandaşlara sahte para konusunda uyarılarda bulunduklarını söyledi. Kurban bayramının yaklaştığını ve bu dönemler içerisinde de hayvan alım satımlarının son derece hız kazandığını belirten ekipler “ Bu süre içerisinde maalesef ki her yıl insanlarımızı aldatmak amacıyla sahte parayla hayvan alımı ve sahte para bozdurma gibi bir takım taktiklerle kandıran art niyetli insanlar çıkmaktadır.Bu kişiler köyden gelen insanlarımızı ve tüccarlarımızı dolandırabiliyorlar. Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak biz de bu konuda gerek el ilanlarıyla gerek sahte para da hangi para üzerinde hangi hususlara dikkat edeceklerini insanlarımızı tek tek bilgilendirerek daha bilinçli olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Amacımız vatandaşımızın mağdur olmadan alışverişini en iyi şekilde yapmasını sağlamaktır” dedi.

 

NELERE DİKKAT ETMELİ

 

Sahte ve gerçek banknotları birbirinden ayırmanın mümkün olduğunu ifade eden emniyet yetkilileri, “Kabartma baskı tekniği banknotlara özgü bir özelliktir. Genellikle banknotların ön ve arka yüzeylerinde bulunan bazı kısaltmalar kupür değerini gösteren rakamlar ve modifler dokunulduğunda kabartma hissi vermektedir. Banknotlar ışığa tutulduğunda filigran düz bir hat şeklindeki şeridi ve bütünleşik görüntü ortaya çıkmaktadır. Bu üç unsur gerçek bir banknota her iki taraftan bakıldığında görülebilmektedir” ifadelerini kullandı.

 

 155 POLİS İMDAT HATTINI ARAYIN

 

 Yaşanan dolandırıcılık hakkında da bilgi veren emniyet yetkilileri, “tanımadığınız numaralardan sizi arayıp kendini emniyet amiri, polis, askeri rütbeli, savcı, istihbarat görevlisi gibi kişiler olarak tanıtıp bankalarda ki hesaplarınızla ilgili sorun olduğunu söyleyenlere inanmayın ve söylediklerini yapmayın. Telefonla yapılacak kuşkulu görüşmelere karşı hemen ‘155 Polis İmdat’ hattını arayarak olayı polisle paylaşmayı unutmayın. Hiçbir kamu görevlisi sizden TL-Kredi ve Kontör talep etmez” açıklamasında bulunuldu. 

 

EMNİYETE TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Hayvan pazarında bulunan vatandaşlar da emniyetin yaptığı bu uygulamadan memnun olduklarını belirterek, “Polisler pazara gelerek sahte para ili ilgili bizleri uyardı. Konuyla ilgili bilgilendik. Çok güzel bir uygulama, emniyetimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10